ro | ru | en
Astăzi:18.12.2018
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Secţia relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
str. Banulescu - Bodoni, 26
Tel.: 212-042, 226-247, 225-075


Noutăţi | Noutăţi
2018-12-18 | Finalitate în dosarul contrabandei cu 80 kilograme de heroină

Judecătoria Hîncești, sediul Ialoveni a pronunţat sentinţa prin care cinci membri ai unei grupări internaţionale de traficanţi, toți cetățeni ai Turciei, au fost condamnați la pedepse cu închisoare variind de la 11 la 12 ani, cu ispășire în penitenciar de tip închis, și confiscarea mijloacelor de transport utilizate la săvârșirea infracțiunii pentru circulaţia ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare.

2018-12-17 | O cetăţeană a Bulgariei, trimisă în judecată pentru tentativă de contrabandă cu psihotrope

O cetăţeană a Republicii Bulgaria va compărea pe banca acuzaţilor pentru tentativă de contrabandă cu substanţe psihotrope. Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a acesteia în judecată.

2018-12-17 | Sentinţă pentru şoferul care a accidentat mortal un tânăr la Cuconeştii Noi şi a fugit de la faţa locului

Unsprezece ani de închisoare pentru un locuitor al raionului Edineţ, recunoscut culpabil de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârşită în stare de ebrietate, soldată cu decesul unei persoane şi părăsirea locului accidentului rutier. Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, inculpatul a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 5 ani. 

2018-12-14 | Pretindea bani dându-se drept nepotul unui judecător

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a transmis în judecată cauză penală în privința unui bărbat din Chișinău, învinuit de comiterea infracţiunii de trafic de influență, pentru acceptarea şi  primirea mijloacelor băneşti susţinând că are influenţă asupra persoanelor cu demnitate publică, pentru a-i face să îndeplinească acţiuni în exercitarea funcţiei sale în următoarele circumstanţe.
2018-12-13 | Membrii unei grupări criminale specializate în tâlhării, jafuri, remiși în judecată

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, a finisat urmărirea penală în cauza penală de comitere a unor șir de infracțiuni de sustragere a bunurilor ce au cauzat prejudicii victimelor în sumă de  aproximativ 700.000 lei.
2018-12-13 | Verdict pentru omorul intenţionat a doi prieteni

Două decenii după gratii, acesta este verdictul dictat de magistraţi pentru locuitorul raionului Cantemir, recunoscut culpabil de omor intenţionat şi atac tâlhăresc, comis acum trei luni, asupra a doi bărbaţi. Procuratura municipiului Chişinău consideră însă sentinţa prea blândă şi anunţă că o va contesta, pledând pentru o pedeapsă mai aspră pentru inculpat.
2018-12-13 | Un comerciant de droguri, condamnat, iar banii din afacerea ilegală - confiscaţi

Procuratura raionului Briceni a obţinut o sentinţă de condamnare la 15 ani închisoare pentru un locuitor al  oraşului Cupcini, raionul Edineţ, care a fost recunoscut culpabil de păstrarea, transportarea şi înstrăinarea ilegală a drogurilor, în proporţii deosebit de mari. 
2018-12-13 | Doi bărbați învinuiți de escrocherie în proporții deosebit de mari deferiți justiției

Procuratura Anticorupție anunță despre transmiterea în judecată a unei cauze penale în privința a doi administratori de firmă, reținuți în luna octombrie și învinuiți de escrocherie în proporții deosebit de mari, abuz de serviciu și trafic de influență, care au cauzat daune considerabile intereselor unei persoane juridice.
2018-12-12 | La insistenţa procurorilor, patru poliţişti au fost condamnaţi pentru tortură

Patru inspectori ai secţiei Poliţie criminală din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Căuşeni au fost condamnaţi la câte 5 ani închisoare, cu executare, şi obliţaţi să-i achite părţii vătămate a unui prejudiciu total de 60 de mii de lei.
2018-12-12 | Învinuit de corupere pasivă și de trafic de influență săvârșit chiar din izolatorul CNA

Procurorii anticorupție au finalizat urmărirea penală și au deferit justiției cauza penală  în privința unui bărbat care este învinuit de săvârșirea infracțiunilor de la art.324 alin.(1) și art.326 alin.(1) din Codul penal, în coparticipație.Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Secţia relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:19467094