md | ru | en
Astăzi:23.02.2017
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Secţia relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
str. Banulescu - Bodoni, 26
Tel.: 212-042, 226-247, 225-075


Noutăţi | Noutăţi
2017-02-23 | Peste 600 de procurori din toată ţara se convoacă în Adunare Generală


Vineri, 24 februarie, cu începere de la ora 10:00, în sala mare a Palatului de Cultură al Feroviarilor (bd.Decebal,2) va fi convocată Adunarea Generală a Procurorilor. Decizia a fost luată încă acum o lună de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), în corespundere cu prevederile noii Legi cu privire la Procuratură. 

2017-02-22 | Înşelată şi impusă să se prostitueze: traficantul condamnat la 12 ani închisoare


Prin sentinţa Judecătoriei Bălţi un bărbat a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru trafic de fiinţe umane. Potrivit Procuraturii din Glodeni, în 2014, un bărbat din Bălţi a recrutat o femeie de 26 de ani, căreia i-a promis un post de muncă bine plătit într-o grădiniţă de copii din Atena, Grecia.

2017-02-15 | Gînduri de recunoştinţă actualilor şi foştilor angajaţi ai Procuraturii - veterani ai războiului din Afganistan

Cu ocazia împlinirii a 28 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan, conducerea Procuraturii Generale exprimă sincere gînduri de respect şi recunoştinţă actualilor şi foştilor angajaţi ai Procuraturii Republicii Moldova - veterani ai războiului din Afganistan, care au luptat cu toată fiinţa şi puterea în acel război, propulsaţi fiind de flacăra patriotismului şi sentimentul datoriei. 

2017-02-14 | Dosarul „ASITO”: Manager condamnat, milioane de lei restituiţi


Managerul financiar adjunct al Companiei Internaţionale de Asigurări „ASITO” SA a fost condamnat la 12 ani închisoare şi obligat să restituie companiei de asigurări prejudiciul integral cauzat prin infracţiune, în sumă de peste 3 milioane de lei. Verdictul a fost dictat de magistraţi după ce Procuratura Anticorupţie a demonstrat culpa managerului de comiterea tentativei de delapidare a averii întreprinderii şi spălarea banilor, ambele infracţiuni săvîrşite în proporţii deosebit de mari.

2017-02-14 | Evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari, deconspirată de PCCOCS şi SIS

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate au depistat şi anihilat o schemă de spălare de bani şi evaziune fiscală cu prejudicierea intereselor economice ale statului, estimate la milioane de lei.


2017-02-13 | Invitaţie-media

Procuratura Generală invită mass-media la o conferinţă de presă în care vor fi oferite detalii despre rezultatele unei operaţiuni comune, realizate de procurorii PCCOCS şi ofiţerii SIS, privind deconspirarea şi anihilarea unei scheme criminale de spălare de bani şi evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari. 


2017-02-09 | Membrii unui grup criminal organizat învinuiţi de comiterea unui atac tâlhăresc


Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat în judecată cauza penală în privinţa a trei membri ai unui grup criminal organizat, învinuiţi de comiterea atacului tâlhăresc.Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în iulie 2016, la indicaţia telefonică a unui deţinut din Penitenciarul din mun.Bălţi, membrii grupului criminal s-au deplasat în raionul Sîngerei, unde mascaţi, au pătruns în locuinţa unei femei.

2017-02-09 | Un sfert de secol după gratii pentru comiterea a patru crime


Procuratura raionului Drochia anunţă despre condamnarea, la 25 de ani de detenţie, a unui locuitor al oraşului Donduşeni, recunoscut culpabil pentru patru capete de acuzare. În procesul urmăririi penale s-a stabilit că, în februarie 2016, inculpatul, aflându-se în vizită la vecina sa, în vârstă de 59 de ani, cu care împreună au consumat alcool, a violat-o, după care a sugrumat-o.

2017-02-08 | Paisprezece judecători şi doi executori judecătoreşti trimişi în judecată în dosarul „laundromatul rusesc”

Procuratura Anticorupţie anunţă despre terminarea urmăririi penale şi expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a 14 actuali şi foşti magistraţi, precum şi a 2 executori judecătoreşti, acuzaţi de implicare în spălarea miliardelor de dolari din Federaţia Rusă prin sistemul bancar din Republica Moldova.

2017-02-07 | Poliţist din Cantemir învinuit de tortură


Un ofiţer de investigaţii al Inspectoratului de Poliţie Cantemir a fost reţinut de procurori fiind bănuit de comiterea torturii. Potrivit Procuraturii pentru Combatere Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în aprilie 2016, poliţistul a aplicat lovituri asupra a trei tineri, printre care şi doi minori, pentru ca aceştia să recunoască comiterea unui furt.
Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Secţia relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:13970398