ro | ru | en
Astăzi:23.05.2019
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Secţia relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 73
Tel.: 828-373, 828-377, 828-348


Noutăţi | Noutăţi
2019-05-22 | Condamnat pentru răpirea şi violarea unei minore la Hânceşti

Un locuitor al raionului Hânceşti a fost condamnat la 16 ani şi 6 luni închisoare pentru răpirea şi violul unei minore de 13 ani. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chişinău, care a menţinut sentinţa primei instanţe, acceptând, în plus, apelul procurorului de a încasa din contul inculpatului în folosul statului a 28 500 lei – drept cheltuieli judiciare.
2019-05-22 | Noi condamnări, cu confiscări de bunuri, obţinute pe cale criminală

Administratorii a două companii au fost condamnaţi la amenzi a câte 46 de mii de lei, iar firmele pe care le gestionau, condamnate, în calitate de persoane juridice, la amenzi penale a câte 165 de mii de lei. Acesta a fost verdictul dictat de magistraţii primei instanţe, după ce procurorii le-au demonstrat vinovăţia de organizarea migraţiei ilegale. Totuşi, instanţa de fond a respins solicitarea procurorilor de a le confisca inculpaţilor venitul dobândit pe cale criminală. 

2019-05-21 | 24 de ani închisoare pentru violul fiicei vitrege minore

Procuratura anunţă despre condamnarea la 24 de ani de închisoare a unui locuitor al raionului Ialoveni, care timp de un an a comis acţiuni cu caracter sexual faţă de fiica vitregă minoră.Inculpatul, în vârstă de 40 de ani, a fost recunoscut vinovat după ce procurorii au demonstrat că, în intervalul anilor 2017 – 2018, acesta a abuzat-o sexual pe fiica minoră a concubinei sale, în vârstă de 7 ani.
2019-05-21 | Membrii unui grup criminal organizat au plătit pentru faptele comise

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță despre condamnarea prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani a două persoane fizice și două persoane juridice, membrii activi ai unui grup criminal organizat creat pentru comiterea infracțiunii de organizarea migrației ilegale.

2019-05-21 | Doi „vânători”, condamnaţi pentru braconarea unui cerb nobil

Procuratura anunţă despre condamnarea a doi locuitori ai raionului Ungheni pentru vânatul ilegal al unui cerb nobil din rezervaţia naturală „Plaiul Fagului”. Potrivit probatoriului, în noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2019, inculpaţii au participatipat la o partidă neautorizată de vânătoare pe raza pădurii din rezervaţia naturală „Plaiul Fagului”, amplasată pe teritoriul satului Rădenii Vechi, Ungheni.
2019-05-20 | Grupare criminală specializată în păstrarea, modificarea și comercializarea armelor și munițiilor de diferite tipuri care erau aduse ilegal și prin contrabandă

De către ofițerii de investigație a Direcției nr.5 (DOS) a INI al IGP, de comun acord cu Procurorii în Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), a fost documentată o grupare criminală specializată în păstrarea, modificarea și comercializarea armelor și munițiilor de diferite tipuri care erau aduse ilegal și prin contrabandă din regiunea transnistreană și Federația Rusă.
2019-05-17 | Anihilarea unui grup infracțional care racola persoane pentru a fi exploatate în scop de cerșit

Șapte persoane din Republica Moldova, membrii unei grupări infracționale cu vârste cuprinse între 35-59 de ani, au fost reținute, fiind suspectate de trafic de copii.
2019-05-17 | Înăsprirea pedepsei pentru poliţistul, care împreună cu doi consăteni, au violat o minoră la Orhei

Condamnat la 5 ani de închisoare de instanţa de fond, poliţistul, care acum doi ani, împreună cu doi consăteni, au abuzat sexual o minoră la Orhei, a mai primit câţiva ani în plus de temniţă, după ce procurorii care l-au anchetat au făcut apel, nemulţumiţi de pedeapsa stabilită de prima instanţă. 
2019-05-16 | Verdict pentru autorul omorului unei tinere, al cărei cadavru dezmembrat a fost găsit pe malul unui lac din Grătieşti

Procuratura anunţă despre condamnarea la 15 ani de detenţie a unui locuitor al oraşului Cricova, în vârstă de 33 de ani, pentru omorul intenţionat, săvârşit cu o deosebită cruzime, al unei tinere. Crima a avut loc în dimineaţa zilei de 13 mai 2018, în casa inculpatului, din oraşul Cricova, acolo unde victima, în vârstă de 20 de ani, venea din când în când, fiind în relaţii bune cu bărbatul.
2019-05-16 | Delegaţia Procuraturii Republicii Moldova participă la Conferinţa Reţelei NADAL

Delegația Procuraturii Republicii Moldova, formată din adjunctul Procurorului General, Mircea Roșioru și procurorul-șef al Secției protocol, cooperare internațională și integrare europeană a Procuraturii Generale, Diana Rotundu, participă la lucrările celei de a XI-a Conferințe anuale a Rețelei Procurorilor Publici sau a instituțiilor echivalente de pe lângă Curțile Supreme de Justiție ale statelor membre ale Uniunii Europene (Rețeaua NADAL). Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Secţia relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:21108809