ro | ru | en
Astăzi:16.05.2022
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 73
Tel.: 828-373, 828-377, 828-348


Noutăţi | Noutăţi
2022-05-16 | Dosar penal pornit pe neglijenţă în serviciu a persoanelor publice, soldat cu decesul unei fetițe de un an, produs în Parcul „Alunelul” din capitală


Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Buiucani, informează că, urmare a autosesizării organului de urmărire penală, la 14 mai 2022 a fost pornită urmărirea penală pe faptul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către  persoane publice a obligaţiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconştiincioase faţă de ele, care a cauzat decesul unei persoane, infracţiune prevăzută de art. 329 alin. (2) lit. a) din Codul penal.
2022-05-12 | Schemă de contrabandă cu componente ale dispozitivelor electronice pentru generarea criptomonedei – destructurată


Sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), ofițerii Serviciului Vamal și ai Inspectoratului Național de Investigații au efectuat opt percheziții, în Chișinău, într-un dosar de contrabandă cu componente ale dispozitivelor electronice pentru generarea criptomonedei.
2022-05-12 | Procuratura Generală și PCCOCS la întrevedere cu delegația ONU în Moldova

Pe parcursul zilei de ieri, 11 mai 2022, reprezentanții Procuraturii Generale și PCCOCS au avut o întrevedere cu delegația din partea ONU, în contextul efectuării unei vizite de lucru în Republica Moldova a dnei Pramila Patten, reprezentantul special al secretariatului General ONU pentru combaterea violenței sexuale în conflict.
2022-05-12 | Procurorul General interimar, Dumitru Robu participă la Conferința anuală a Rețelei de procurori NADAL

În perioada 12-13 mai 2022, delegația Procuraturii Generale condusă de Procurorul General interimar, Dumitru Robu participă la cea de-a 13-a Conferință anuală a Rețelei de procurori sau instituții echivalente de pe lângă Curțile Supreme de Justiție din statele membre ale Uniunii Europene (Rețeaua NADAL), desfășurată în or. Viena, Austria, unde Procuratura Republicii Moldova are calitatea de observator.
2022-05-12 | Procurorii anticorupție informează despre rezultatele perchezițiilor efectuate la angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică


Procuratura Anticorupție informează că, pe parcursul zilei de ieri 11 mai 2022, procurorii anticorupție în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și angajații Serviciului de Informații și Securitate (SIS), au efectuat percheziții la adresele de domiciliu, birourile și automobilele de serviciu cât și automobilele personale ale unui șef și a 2 angajați cu funcții de execuție din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP).
2022-05-11 | Membru al unui grup criminal internațional – extrădat din Franța și plasat în arest


Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, au preluat în custodia statului un cetățean al Moldovei – membru al unui grup criminal organizat, internațional – extrădat din Franța și plasat în arest.
2022-05-11 | Directorul SA „Apă-Canal Cahul” și administratorul unei companii private reținuți pentru fapte de corupție


În după amiaza zilei de astăzi, 11 mai 2022, Procuratura Anticorupție, Oficiul Sud în comun cu ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a Centrului Național Anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul, biroul de serviciu și automobilul directorului SA „Apă-Canal Cahul” și la domiciliul și automobilul unui administrator al unei companii private.
2022-05-11 | Bărbat din Ceadâr-Lunga – reținut pentru șantajarea concubinului fostei soții


Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, a reținut un bărbat de 32 de ani din Ceadâr-Lunga pentru șantajarea concubinului fostei soții.
2022-05-06 | 10 șefi de tren și însoțitori de vagon a ÎS „Calea Ferată din Moldova” deferiți justiției pentru acte de corupție


Procuratura Anticorupție informează că, la 04 mai 2022 a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a 4 șefi de tren și 5 însoțitori de vagoane, învinuiți în săvârșirea infracțiunii de corupere activă (art. 325 alin. (1) din Codul penal) și a secretarului comisiei pentru examinarea cazurilor de încălcare a disciplinei de muncă a Direcției pentru deservirea călătorilor a ÎS „Calea Ferată din Moldova”, învinuit în săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă (art. 324 din Codul penal).
2022-05-06 | Detalii în cazul destructurării unei grupări criminale transfrontaliere, specializată în contrabandă cu țigăriIeri, 5 mai curent, în raionul Briceni au avut loc peste 25 de percheziții, în rezultatul cărora au fost reținute șase persoane și ridicate cinci mijloace de transport. Măsurile de investigație și acțiunile de urmărire penală  au fost desfășurate de către ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră în comun cu Serviciul de Informații și Securitate și Procuratura Anticorupție.Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:35986996