ro | ru | en
Astăzi:22.10.2017
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Secţia relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
str. Banulescu - Bodoni, 26
Tel.: 212-042, 226-247, 225-075


Noutăţi | Noutăţi
2017-10-20 | Comunicat de presă

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale în comun cu ofiţerii SPIA al MAI au anihilat activitatea unui grup criminal specializat în punerea în circulaţie a drogurilor în proporţii deosebit de mari în scop de înstrăinare. 

2017-10-19 | Vameşi de la Poşta Moldovei şi agenţi economici trimişi în judecată pentru corupţie

Şeful Postului Vamal Centru al Oficiului Poştal MD2000 din municipiul Chişinău, împreună cu patru inspectori vamali, un operator poştal, doi administratori a două companii de poştă privată şi o persoană civilă vor compărea pe banca acuzaţilor pentru trafic de influenţă, corupere pasivă şi activă. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi trimis dosarul de învinuire a celor nouă în judecată pentru examinare în fond. 
2017-10-19 | Zece mii de dosare penale digitalizate de procurori

Circa 10 000 de cauze penale au fost digitalizate de procurori în decursul a trei luni şi jumătate de la implementarea Sistemului informaţional automatizat „Urmărirea peală: E-dosar”. Cifrele vizează cauzele penale, iniţiate începînd cu 1 iulie 2017. Anume începînd cu această dată, prin Ordinul Procurorului General, Eduard Harunjen, toţi procurorii, consultanţii acestora şi specialiştii organelor procuraturii introduc zilnic informaţii despre acţiunile şi activităţile întreprinse în cadrul materialelor şi dosarelor penale.
2017-10-18 | Fiinţele umane nu au preţ

Începând cu anul 2007, anual, la data de 18 octombrie, este marcată Ziua Europeană de Combatere a Traficului de Persoane, eveniment prin care se urmăreşte creşterea gradului de conştientizare de către populaţie asupra gravităţii acestui fenomen, în care victimele sunt tratate ca bunuri ce pot fi vândute şi cumpărate. 


2017-10-18 | Un procuror, un poliţist şi trei condamnaţi, trimişi în judecată pentru trafic de influenţă

Un procuror din cadrul Procuraturii de Circumscripţie Chişinău, un inspector principal al Inspectoratului de poliţie Ialoveni, precum şi trei condamnaţi vor compărea pe banca acuzaţilor pentru trafic de influenţă şi cumpărarea de influenţă. Astăzi, Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a transmis dosarul de învinuire a celor cinci în judecată.

2017-10-18 | Procuratura Anticorupţie a deferit justiţiei dosarul de învinuire a unui fost ofiţer CNA


Cauza penală de învinuire a ofiţerului de la CNA acuzat de abuz de putere, care ar fi folosit, în interes personal, probele din mai multe dosare în sumă de peste 50 mii euro şi aur în valoare de peste 160 mii lei a ajuns pe masa magistraţilor.

2017-10-17 | Şapte persoane inculpate în „dosarul ANSA” vor compărea pe banca acuzaţilor

Patru foşti şi actuali angajaţi ai Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor şi trei oameni de afaceri vor compărea în faţa magistraţilor sub acuzaţia de depăşirea atribuţiilor de serviciu, fals în acte publice şi corupere pasivă, fapte ce au cauzat daune în proporţii deosebit de mari bugetului de stat. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a celor şapte în judecată.
2017-10-13 | Consiliul Superior al Procurorilor a numit data convocării Adunării Generale a Procurorilor şi şi-a aprobat propriul proiect de buget

Consiliul Superior al Procurorilor a decis convocarea Adunării Generale a Procurorilor pentru data de 17 noiembrie 2017 și a constituit Comisia de organizare a alegerilor, din componenţa căreia vor face parte 5 persoane. Necesitatea convocării Adunării Generale a Procurorilor vine ca urmare a expirării, pe 19 decembrie 2017, mandatelor a 6 din totalul celor 12 membri ai CSP, inclusiv a Preşedintelului acestui organ de autoadministrare, Mircea Roşioru.

2017-10-12 | Responsabil de la Inspecţia Muncii Căuşeni acuzat de exploatarea ilegală prin muncă la Ştefan Vodă


Un inspector al Inspecţiei Teritoriale a Muncii Căuşeni va compărea în faţa magistraţilor sub acuzaţia de trafic de fiinţe umane în scop de exploatare prin muncă.

2017-10-12 | Comunicat de presă

Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu a fost invitată astăzi, pentru ora 10.00, la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) în legătură cu denunţul depus pe 21 septembrie 2017 împotriva preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc. 

Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Secţia relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:15561891