ro | ru | en
Astăzi:19.11.2017
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Secţia relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
str. Banulescu - Bodoni, 26
Tel.: 212-042, 226-247, 225-075


Noutăţi | Noutăţi
2017-11-17 | Cinci membri noi la CSP

Adunarea Generală a Procurorilor (AGP) a ales, astăzi, în baza votului secret, direct şi liber exprimat, cinci membri noi în componenţa Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Din numărul celor 632 de procurori în funcţie, la şedinţa de astăzi a AGP au fost prezenţi 573 de procurori, iar candidaţii care au acumulat cele mai multe voturi pentru a accede în componenţa CSP sunt:

2017-11-16 | Condamnat pentru concurs de infracţiuni


Procuratura municipiului Chişinău a demonstrat vinovăţia unui conducător auto, care acum trei ani, a accidentat mortal o femeie, care mătura strada. Cazul s-a produs în dimineaţa zilei de 27 iunie 2014, cînd inculpatul, care se deplasa la volanul autoturismului pe strada Mihail Kogălniceanu din capitală, nu a manifestat prudenţa la trafic, tamponînd mortal o femeie de 72 de ani, care efectua activităţi de măturător stradal pe partea carosabilă. 

2017-11-16 | Procurori din toată ţara, convocaţi în Adunare Generală

Vineri, 17 noiembrie, cu începere de la ora 10:00, în sala mare a Palatului de Cultură al Feroviarilor (bd.Decebal,2) va fi convocată Adunarea Generală a Procurorilor. Decizia a fost luată acum o lună de Consiliul Superior al Procurorilor, în corespundere cu prevederile noii Legi cu privire la Procuratură.

2017-11-14 | La insistenţa procurorilor, 7 foşti angajaţi ai Penitenciarului din Lipcani au fost condamnaţi în total la 60 de ani închisoare

Şapte foşti angajaţi ai Penitenciarul nr.2-Lipcani, care acum doi ani scăpase de închisoare, după ce Judectoria militară Chişinău îi achitase, au fost condamnaţi la ani grei de detenţie. Procurorii care acumulase sufieciente probe asupra vinovăţiei inculpaţilor de torturarea unui deţinut, au contestat atunci sentinţa de achitare pe care au considerat-o ilegală, solicitînd pedepse reale cu închisoarea.
2017-11-14 | Un Consilier al oraşului Codru, trimis în judecată sub acuzaţia de escrocherie

Un Consilier al oraşului Codru va compărea pe banca acuzaţilor pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari. Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat respectiva cauză penală pentru examinare în judecată. 

2017-11-13 | Dosarul femeii acuzată de tentativa omorului copiilor săi minori a ajuns în judecată


Procurorii au deferit justiţiei cauza penală de învinuire a femeii care în vara acestui an a încercat să-şi omoare propriii copiii minori. 

2017-11-13 | Noi detalii în cazul schemei de contrabandă cu produse anabolizante contrafăcute, deconspirată în rezultatul colaborării dintre PCCOCS, Serviciul Vamal şi SIS

Alte şase persoane au fost reţinute în cazul schemei de producere şi comercializare clandestină a produselor anabolizante contrafăcute. Printre cei reţinuţi se numără responsabilul de administrarea activităţii infracţionale a liderului grupării, dar şi un vameş, suspectat de afiliere la grupul infracţional destructurat.
2017-11-10 | Finalitate în dosarul „laboratorului ADN”: fostul director al Centrului de Medicină Legală, adjunctul CML şi un expert, trimişi în judecată

Fostul director al Centrului de Medicină Legală (CML), actualul adjunct al directorului CML şi un expert din cadrul instituţiei vor compărea în faţa magistraţilor sub acuzaţia de depăşirea atribuţiilor de serviciu, prin trucarea licitaţiei de achiziţionare a echipamentului pentru laboratorul în care urmau să fie efectuate teste ADN. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat cauza penală de învinuire a celor trei în judecată.
2017-11-09 | Invitaţie – media: Debirocratizarea procesului penal, în interesul cetăţenilor

Procuratura Generală a Republicii Moldova, organizează, cu susţinerea financiară a Instrumentului de Asistenţă Tehnică şi Schimb de Informaţii al Comisiei Europene (TAIEX) Conferinţa Internaţională cu genericul ”Debirocratizarea procesului penal”.

2017-11-08 | Invitaţie-media

Procuratura Generală, de comun cu Inspectoratul General al Poliţiei şi Direcţia Poliţie a municipiului Chişinău invită mass-media la o conferinţă de presă în care vor fi anunţate detalii despre operaţiunea antidrog, desfăşurată astăzi pe întreg teritoriul ţării. 


Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Secţia relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:15777317