md | ru | en
Astăzi:29.05.2017
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Secţia relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
str. Banulescu - Bodoni, 26
Tel.: 212-042, 226-247, 225-075


Noutăţi | Noutăţi
2017-05-29 | Medic din Bălţi condamnat pentru malpraxis


Un medic din Bălţi a fost condamnat pentru încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, care s-a soldat cu decesul unui pacient.

2017-05-29 | Sentinţă prea blândă pentru un locuitor din Bălţi


Procuratura mun. Bălţi a contestat sentinţa prin care, un bărbat învinuit de comiterea acţiunilor perverse şi privaţiune ilegală de libertate săvârşite asupra patru minori a fost condamnat la o pedeapsă non – privativă de libertate.

2017-05-24 | Pedeapsă cu închisoare pentru o escroacă din Edineţ


O locuitoare a raionului Edineţ a fost condamnată la închisoare, fiind învinuită de comiterea mai multor fapte de escrocherie, în proporţii deosebit de mari. Potrivit Procuraturii Anticorupţie, în perioada de timp 2007 – 2008, inculpata, împreună cu fosta directoare a filialei unei bănci comerciale din or. Edineţ, au dobândit credite în baza unor informaţii false, care au fost prezentate pentru a motiva obţinerea creditelor de la instituţia bancară.

2017-05-23 | Finalitate în cazul magistratului din Glodeni învinuit de pronunţarea cu bună-ştiinţă a unei sentinţe contrare legii

Procuratura Anticorupţie a finalizat şi remis în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a judecătorului din Glodeni, acuzat de pronunţarea cu bună-ştiinţă a unei sentinţe contrare legii, legată de învinuirea de săvârşire a unei infracţiuni grave.
2017-05-22 | Procurorii au mai expediat în judecată un dosar pe un nou capăt de acuzare în privinţa cetăţeanului Veaceslav Platon


Procuratura Anticorupţie a finalizat şi expediat în judecată o cauză penală de învinuire a cet. V. Platon, învinuit de tentativă de escrocherie săvârşită de un grup criminal organizat, în proporţii deosebit de mari.

2017-05-20 | Doi concubini din capitală condamnaţi pentru omorul pruncilor săi


Doi concubini din municipiul Chişinău au fost recent condamnaţi la ani grei de închisoare pentru ca şi-au omorât copiii nou-născuţi. Oficiul Principal al Procuraturii capitalei a acumulat suficiente probe şi a demonstrat în faţa magistraţilor că, în decembrie 2009, imediat după ce a născut la domiciliul său din sect. Botanica, concubinul femeii, la indicaţia acesteia, i-a aplicat pruncului o lovitură mortală.

2017-05-19 | Sentinţă în cazul inginerului din cadrul Agenţiei „Apele Moldovei”învinuit de corupere pasivă


Inginerul – şef al sectorului de producere Sculeni al Î.S. “Staţiunea tehnologică pentru irigare Ungheni” din cadrul Agenţiei „Apele Moldovei” învinuit de corupere pasivă şi-a primit pedeapsa. Potrivit Procuraturii Anticorupţie, în perioada iulie – septembrie 2015, inginerul de sector, a estorcat de la un agent economic 200 mii de lei, pentru vânzarea la un preţ avantajos a bunurilor aflate la balanţa întreprinderii, în lipsa organizării unei licitaţii.

2017-05-17 | Cazul accidentării oficialului german aflat în Republica Moldova – în vizorul procurorilor


Procuratura municipiului Chişinău a început urmărirea penală pe faptul accidentului rutier de pe str. N. Iorga din capitală, în rezultatul căruia unui cetăţean străin i-au fost provocate leziuni corporale.

2017-05-17 | Zece ani după gratii pentru că au omorât un consătean în bătăi


Doi locuitori ai raionului Briceni au fost trimişi după gratii pentru că au snopit în bătăi un consătean, acesta decedând. Potrivit Procuraturii din Briceni, în noiembrie 2016, un bărbat şi nepotul său, fiind la o stână din apropierea s. Corjeuţi s-au luat la ceartă cu un consătean din cauza unui conflict mai vechi.

2017-05-15 | Comunicat de presă

Douăzeci şi trei de functionari publici din cadrul Procuraturii Generale, au participat, la sfîrşitul săptămînii trecute, la o sesiune de instruire cu genericul „Managementul conduitei etice şi profesionale”. 
Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Secţia relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:14578837