ro | ru | en
Astăzi:22.07.2017
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Secţia relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
str. Banulescu - Bodoni, 26
Tel.: 212-042, 226-247, 225-075


Noutăţi | Noutăţi
2017-07-21 | Cauza penală de învinuire a Primarului capitalei, trimisă în judecată

Urmărirea penală în dosarul referitor la parcările cu plată, ce îl vizează pe primarul Municipiului Chişinău, a fost finalizata, urmînd ca dosarul sa fie expediat în instanţa de judecată. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală în dosarul parcărilor cu plată în care este învinuit primarul general al Municipiului Chişinău şi expediază cauza în instanţa de judecată. Potrivit actului de învinuire, primarul capitalei a comis acte de corupere pasivă, în variantă agravată şi infracţiunea de trafic de influenţă, în variantă agravată, în următoarele circumstanţe: 
2017-07-21 | Procurorii vor contesta blîndeţea sentinţei în cazul omorului mamei unui jurnalist

Procuratura consideră ilegală sentinţa instanţei de judecată, prin care un cuplu de concubini din capitală a fost condamnat la pedepse prea blînde pentru omorul unei bătrîne.
Crima a avut loc în ziua de 25 noiembrie 2014, pe str. Dimo din capitală, cînd un vecin de-al victimei, împreună cu concubina sa, au pătruns în locuinţa femeii. În urma unui conflict, bătrâna, în vârstă de 75 de ani a fost lovită cu un scaun, decedînd pe loc.
2017-07-20 | Directorul şi managerul unor companii petroliere, deferiţi justiţiei pentru corupere activă

Directorul, împreună cu managerul regional al unor staţii PECO au fost trimişi pe banca acuzaţilor pentru corupere activă în proporţii deosebit de mari. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis dosarul de învinuire a celor doi în judecată. 
2017-07-20 | Interviul Procurorului General, Eduard HARUNJEN, acordat Revistei Institutului Naţional al Justiţiei

„Riscurile în activitatea Procuraturii Generale au crescut odată cu apariția dosarelor de rezonanță” - interviul Procurorului General, Eduard HARUNJEN, acordat Revistei Institutului Naţional al Justiţiei
2017-07-20 | Comunicat de presă

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire în comiterea infracţiunii prevăzute de art. 190 alin. (5) din Codul penal a administratorilor şi fondatorilor SRL „Galsam Service”.
2017-07-19 | CSP a desemnat învingătorii concursurilor pentru ocuparea a 16 funcţii de procurori - şefi

La aproape un an de la intrarea în vigoare a noii Legi cu privire la Procuratură, astăzi, Consiliul Superior al Procurorilor a desemnat 16 învingători ai concursurilor pentru ocuparea funcţiilor vacante de procurori-şefi ai subdiviziunilor Procuraturii Generale şi adjuncţi ai procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chişinău.

2017-07-19 | Ofiţer de urmărire penală din Drochia condamnat pentru trafic de influenţă

Un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Drochia a fost condamnat recent la 3 ani şi 8 luni închisoare, cu executare, şi privat de dreptul de a ocupa funcţii în organele de drept timp de 2 ani şi 3 luni. De asemenea, instanţa a dispus confiscarea din contul poliţistului a sumei integrale estorcate şi primite prin acţiuni de trafic de influenţă.
2017-07-18 | Pedepse cu închisoarea pentru doi şoferi


Doi conducători auto au fost condamnaţi recent la închisoare pentru comiterea a doua accidente rutiere, soldate cu vătămarea gravă a integrităţii corporale a trei persoane.

2017-07-18 | Procurorul şi poliţistul care au investigat „cazul Andrei Crăciun”, trimişi în judecată

Procuratura Generală a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a unui procuror pentru tragerea cu bună-ştiinţă la răspundere penală a unei persoane nevinovate. Împreună cu procurorul, pe banca acuzaţilor va compărea şi un poliţist, căruia i se încriminează falsificarea unor acte procesuale în dosarul de omor, contribuind astfel la tragerea neîntemeiată la răspundere penală a cetăţeanului Andrei Crăciun.
2017-07-17 | 60 de ani după gratii pentru autorii omorului din Pituşca


Tinerii care şi-au omorât cu bestialitate un consătean au fost condamnaţi la câte 30 de ani de închisoare. Procurorii au demonstrat că, în luna martie curent, inculpaţii au consumat alcool cu victima în gospodăria ultimului din satul Pituşca, raionul Călăraşi, după care s-au luat la ceartă cu stăpânul casei.
Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Secţia relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:14985296