ro | ru | en
Astăzi:21.06.2021
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 73
Tel.: 828-373, 828-377, 828-348


Noutăţi | Noutăţi
2021-06-18 | Mai multe persoane reținute și automobile ridicate, anterior sustrase din spațiul UE în valoare de peste 12 milioane lei

În cadrul executării unei cereri de comisie rogatorie din Ungaria, privind sustragerea automobilelor din Uniunea Europeană (UE) în valoare de peste 12 milioane lei, procuratura a pornit urmărirea penală pentru contrabandă cu automobile în Republica Moldova.
2021-06-11 | Restul vieții după gratii pentru un tată care și-a abuzat fiicele minore

Un bărbat din nordul republicii a fost condamnat la detenție pe viață după ce doi ani la rând și-a abuzat și hărțuit sexual fiicele minore, rămase în grija sa. Sentința a fost dictată după ce Procuratura raionului Ocnița i-a demonstrat vina pentru trei capete de acuzare: viol, acțiuni violente cu caracter sexual și hărțuire sexuală.
2021-06-09 | O judocană și concubinul acesteia, trimiși în judecată

O judocană, care este membră a lotului national, împreună cu concubinul acesteia, care este subofițer superior în cadrul Inspectoratului de Poliție Hîncești vor compărea pe banca acuzaților pentru huliganism. Procuratura raionului Hîncești a finalizat urmărirea penală și a expediat dosarul de învinuire a celor doi în judecată.
2021-06-08 | Achiziționarea energiei electrice, în vizorul procurorilor

Procuratura Generală verifică legalitatea încheierii în anul 2008 a contractului de furnizare pentru Republica Moldova a energiei electrice din Ucraina. Verificările au demarat pe 5 mai 2021, după ce Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a anulat ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale pe acest caz, emisă în anul 2017 de PCCOCS.
2021-06-08 | Reacția Procuraturii la nemulțumirile ANI

Ca răspuns la solicitările presei de a furniza un punct de vedere în legătură cu nemulțumirile exprimate de ANI față de soluțiile emise de procurori în baza a 21 de denunțuri, Procuratura Generală precizează următoarele:
2021-06-08 | Procuratura respinge categoric declarațiile cetățeanului Litvinenco

Procuratura Generală își reiterează poziția fermă de neimplicare în procesele electorale, inclusiv în activitatea cu caracter de agitație electorală în favoarea sau defavoarea vreunui concurent electoral, și, în acest context, respinge categoric declarațiile cetățeanului Litvinenco, potrivit căruia, pe interiorul instituției s-ar fi dat indicații de discreditare, prin materialele procesuale aflate în gestiune, a candidaților unui partid pentru alegerile parlamentare.
2021-06-07 | Trei decenii după gratii pentru autorul triplului omor din Ocnița

Autorul triplului omor din satul Unguri, raionul Ocnița a fost condamnat la 30 de ani închisoare, după ce procurorii i-au demonstrat vina de comiterea omorului intenționat, săvârșit cu o deosebită cruzime a trei localnici.
2021-06-07 | Trei persoane reținute pentru trucarea licitațiilor transfuziei sanguine

Procuratura Anticorupție de comun cu SPIA efectuează urmărirea penală pe faptul abuzului de serviciu, comis de persoane publice din cadrul Centrului Republican de Transfuzie a Sângelui (CRTS) și a factorilor de decizie ai Agenției Achiziții Publice.
2021-06-04 | 13 poliţişti condamnați în „cazul Braguţa”

Treisprezece poliţişti ai izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău au fost recunoscuți vinovați și condamnați astăzi pentru tratament inuman aplicat în privinţa lui Andrei Braguța.
2021-06-03 | Reținut, după ce a pus în circulație bani falși

Un tânăr de 22 de ani, originar din raionul Cahul, în comun cu alte persoane la moment neidentificate, în seara de 1 iunie 2021 a fost reținut, fiind suspectat că timp de 5 luni, ar fi  pus în circulație  semne bănești false (bancnote de valută străină) și anume dolari SUA cu nominalul de 50 prin intermediul ATM-urilor bancare amplasate pe teritoriul Republicii Moldova.

Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:31042794