ro | ru | en
Astăzi:21.04.2018
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Secţia relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
str. Banulescu - Bodoni, 26
Tel.: 212-042, 226-247, 225-075


Noutăţi | Noutăţi
2018-04-20 | Verdict prea blând pentru Consilierul local din Corjeuţi, acuzat de accidentarea mortală a unui minor şi părăsirea locului accidentului rutier

Consilierul local din Corjeuţi, care acum două luni a lovit mortal cu maşina un minor, părăsind locul accidentului rutier a fost condamnat la 3 ani si 2 luni închisoare, cu suspendare, fiind eliberat din arest preventiv chiar din sala de judecată. Sentinţa a fost dictată recent, de Judecătoria Edineţ, sediul Briceni.
2018-04-20 | Implanturi și proteze dentare în sumă de peste 6 milioane de lei – introduse în RM prin contrabandă de către o grupare criminală

Oficiul Nord al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu Direcția Nord a Inspectoratului Național de Investigații, au documentat activitatea unei grupări criminale specializate în importul prin contrabandă a implanturilor și articolelor pentru proteze dentare în Republica Moldova, în proporții deosebit de mari.
 
2018-04-19 | Cetățean din Bălți, condamnat pentru trafic de influență

Procuratura Anticorupție anunță despre condamnarea unui cetățean din municipiul Bălți, care a estorcat și a primit 500 de euro de la un bărbat în vederea organizării eliberării unui permis de conducere auto categoria “C” pe numele acestuia.
2018-04-19 | Eficientizarea cooperării între Procuratura Republicii Moldova şi Procuratura Republicii Belarus

Joi, 19 aprilie 2018, Procurorul General, Eduard Harunjen, şi omologul său din Belarus, Alexandr Koniuk au semnat, la Chişinău, un Acord de cooperare între Procuratura Generală a Republicii Moldova şi Procuratura Generală a Republicii Belarus în domeniul combaterii criminalităţii organizate şi terorismului.


2018-04-19 | Evaziune fiscală de peste 10 milioane de lei comisă de către conducerea unui club de fotbal

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu Inspectoratul Național de Investigații, au descins astăzi, 19 aprile 2018, la factorii de decizie și angajații unui club de fotbal din capitală în baza unei cauze penale de comitere a evaziunii fiscale în proporții deosebit de mari.
2018-04-18 | Grup criminal organizat, deferit justiţiei pentru trafic de copii

Şase membri ai unui grup criminal organizat vor compărea pe banca acuzaţilor pentru trafic de copii şi trafic de fiinţe umane, infracţiuni săvârşite în scop de exploatare sexuală. Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a celor şase inculpaţi.2018-04-17 | Sondaj privind evaluarea gradului de satisfacție a justițiabililor de activitatea curților de apel din Republica Moldova

Procuratura Generală aduce la cunoștință că în perioada 17 aprilie – 4 mai, Programul Justiție Transparentă va organiza un sondaj de satisfacție a justițiabililor în Curțile de Apel ale Republicii Moldova. Sondajul de satisfacție reprezintă una dintre etapele de implementare a Cadrului International de Excelență Judecătorească, iar datele oferite de acestea vor fi folosite de către instanțe la elaborarea și implementarea Planurilor de îmbunătățiri la nivelul fiecărei instanțe.
2018-04-17 | „Hoț în lege” din Republica Kazahstan - expulzat din Moldova

În urma unei informații operative parvenite s-a stabilit că recent, pe teritoriul Republicii Moldova a sosit un cetățean al Republicii Kazahstan cu vârsta de 60 de ani. În cercul lumii criminale bărbatul are statut de așa numit „hoț în lege”, alias Lioșa Semipalatenschii.
2018-04-13 | Percheziții PCCOCS- CCTP

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu angajații Centrului pentru Combaterea a Traficului de Persoane al INI al IGP, au desfășurat percheziții într-o cauză penală privind proxenetismul, prin intermediul organizării video chat-ului în regim online.


2018-04-13 | Sentinţă pronunţată în dosarul prestării ilegale a serviciilor de IP telefonie şi fraudă informatică

Un bărbat originar din Ucraina a fost recunoscut vinovat de săvârşirea infracţiunii de acces neautorizat la reţelele şi serviciile de telecomunicaţii, precum şi fraudă informatică, fiind condamnat de Judecătoria Chişinău (sediul Centru) la 5 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. Prin sentinţă, a fost admisă şi acţiunea civilă privind încasarea prejudiciului material de peste    280 000 lei, cauzat prin infracţiune companiei de telecomunicaţii.Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Secţia relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:16877907