ro | ru | en
Astăzi:22.01.2018
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Secţia relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
str. Banulescu - Bodoni, 26
Tel.: 212-042, 226-247, 225-075


Noutăţi | Noutăţi
2018-01-18 | Cinci persoane, printre care doi procurori, puşi oficial sub învinuire de procurorii anticorupţie

Procuratura Anticorupţie a înaintat învinuirea, sub aspectul comiterii infracţiunii de corupere pasivă, săvîrşită în proporţii deosebit de mari, în privinţa celor cinci persoane, reţinute, marţi, pentru 72 de ore.

2018-01-18 | Comunicat de presă

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a directorului unui Gimnaziu-Internat din mun. Chişinău şi a complicelui acestuia, a unui om de afaceri din mun. Chişinău, de comiterea infracţiunii de trafic de copii.

2018-01-17 | Doi procurori, doi poliţişti şi un civil, reţinuţi pentru acţiuni coruptibile

Cinci persoane, printre care: doi procurori din cadrul Procuraturii municipiului Chişinău, oficiul Ciocana; un ofiţer superior de urmărire penală de la Inspectoratul de Poliţie Ciocana; un ofiţer de investigaţii din cadrul Direcţiei nr.3 a INI a IGP, precum şi un civil (fost poliţist), au fost reţinuţi, ieri, de Procuratura Anticorupţie, pentru acţiuni coruptibile.

2018-01-17 | Închisoare pentru un ”pasionat” de fetiţe

Judecătoria Anenii Noi, sediul Central a pronunţat sentinţa prin care un bărbat de 49 ani a fost condamnat la 21 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

2018-01-16 | Cetăţean al Libanului, trimis în judecată pentru declaraţii mincinoase

Un libanez va compărea pe banca acuzaţilor pentru prezentarea, cu bună ştiinţă, a declaraţiilor mincinoase în cauza penală de învinuire a fostului Consul Onorific al Siriei în Republica Moldova, precum şi a fostului Consul General al Republicii Moldova la Istanbul, Turcia. 

2018-01-16 | Fosta directoare a unui liceu din Teleneşti, condamnată pentru tratament inuman

O fostă profesoară de limba rusă din cadrul Gimnaziului din satul Mihalaşa, raionul Teleneşti, tot ea şi directoarea respectivei instituţii de învăţămînt, a fost condamnată recent la amendă în marime de 17 mii de lei, cu privarea dreptului de a ocupa funcţii în domeniul învăţămîntului timp de 5 ani. Verdictul a fost dictat după ce Procuratura din Teleneşti a demonstrat vinovăţia acesteia de comiterea tratamentului inuman şi degradant.
2018-01-12 | Traficanţi de droguri reţinuţi

De către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale oficiul Sud, în comun cu ofiţerii de investigaţii ai INI a MAI,  a fost descoperit şi desfiinţat un grup criminal organizat, care era implicat în circulaţia ilegală ale drogurilor, în scop de înstrăinare, în regiunile de sud ale Republicii Moldova, în special în or. Cahul, s. Crihana Veche, r-l Cahul, r-l Taraclia, alte localităţi.

2018-01-11 | Tatăl adolescentului care a împuşcat un minor la Teleneşti, trimis în judecată


Locuitorul raionului Teleneşti, al cărui fiu ar fi tras dintr-o armă de vânătoare într-un minor, va compărea pe banca acuzaţilor pentru păstrarea neglijentă a armelor de foc şi muniţiilor.

2018-01-11 | Doi deţinuţi condamnaţi pentru pregătirea unui omor la comandă


Procurorii au obţinut pedepse reale cu închisoare pentru doi deţinuţi din Leova care pregăteau comiterea unui omor la distanţă.

2018-01-10 | Reunit în a treia componenţă, Consiliul Superior al Procurorilor şi-a ales preşedintele

Convocat în prima şedinţă de constiuire, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) şi-a ales astăzi preşedintele. Astfel, în cadrul procedurii de vot secret, prin majoritatea voturilor, în funcţia de preşedinte al CSP a fost ales procurorul Angela Motuzoc, adjunctul procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chişinău. Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Secţia relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:16226337