ro | ru | en
Astăzi:23.07.2018
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Secţia relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
str. Banulescu - Bodoni, 26
Tel.: 212-042, 226-247, 225-075


Noutăţi | Noutăţi
2018-07-23 | Republica Moldova a avansat în Raportul Departamentului de Stat al SUA la capitolul combaterea traficului de persoane

Urmare a eforturilor depuse de procurori, de comun cu celelalte autorităţi naţionale, dar şi cu asistenţa partenerilor externi de dezvoltare, recent, la capitolul luptei cu traficul de fiinţe umane Republica Moldova a fost avansată în Raportul Departamentului de stat a SUA pentru anul 2018 de la treapta ”Tier 2, watch list” la treapta ”Tier 2”. 

2018-07-20 | Activitatea procurorilor la realizarea politicii penale în stat

În cursul primului semestru al acestui an procurorii au exercitat şi condus urmărirea penală pe 31968 de cauze penale, din care, în 11594 de cazuri urmărirea penală a fost finalizată. În total, procurorii au deferit justiţiei 7488 de cauze penale privind comiterea a 8318 infracţiuni de către 8579 de persoane, inclusiv:
2018-07-20 | Verdict pentru şoferul care a accidentat mortal doi pietoni la intrarea în satul Paşcani

Conducătorul auto, care acum doi ani a accidentat mortal un cuplu care traversa strada în apropiere de satul Paşcani, a fost condamnat la 4 ani închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 5 ani. 

2018-07-19 | Doi luptători de arte marţiale, trimişi în judecată în dosarul omorului unui bărbat în faţa unui club de noapte din capitală

Sportivii Aurel Ignat şi Mihai Pârgaru, vor compărea pe banca acuzaţilor pentru huliganism, vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, comisă de mai multe persoane, soldată cu decesul unei persoane. Procuratura muncipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a celor doi.


2018-07-18 | Membrii organizației criminale „Kitaeţ”, reținuți de oamenii legii

Trei bărbați cu vârstă cuprinsă între 33 și 38 de ani, domiciliați în mun. Chișinău, membrii activi ai organizației criminale „Kitaeţ”, au fost reținuți de PCCOCS și ofițerii INI, după ce au șantajat și au jefuit o familie din capitală.
2018-07-17 | Avocat din Nisporeni deferit justiției, pentru estorcarea a 6000 euro

Procurorii anticorupție au transmis spre examinare în instanța de judecată cauza penală în privința unui avocat, care ar fi estorcat de la o femeie mijloace bănești în sumă de 6000 euro.
2018-07-16 | Cauza traficanților de heroină remisă în instanță

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală privind învinuirea unui grup criminal organizat format din cinci cetățeni ai Turciei de comiterea infracțiunilor de circulație ilegală a substanțelor narcotice (heroina) și contrabandă.

2018-07-16 | Fost consilier al ministrului finanțelor deferit justiției

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea spre examinare în instanța de judecată a cauzei penale privind legalitatea desfășurării licitațiilor de procurare a carnetelor de pașapoarte cu cip integrat, în care este învinuit președintele grupului de lucru inter-ministerial pentru petrecerea licitațiilor respective.
2018-07-13 | Operațiune comună a Procuraturii Anticorupție și Serviciului de Informații și Securitate

Procuratura Anticorupție anunță despre operațiunea desfășurată în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în dimineața zilei de astăzi, într-o cauză penală cu două capete de acuzare - corupere pasivă și corupere activă, în care figurează angajați ai Inspectoratului Fiscal de Stat și agenți economici.
2018-07-11 | Sentință de condamnare pentru vicepretorul Preturii Buiucani

Factorul de decizie din cadrul preturii Buiucani cercetat penal de către procurorii anticorupție şi ofiţerii CNA într-un dosar de corupţie, a primit astăzi sentința de condamnare.Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Secţia relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:17804764