ro | ru | en
Astăzi:26.04.2018
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Secţia relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
str. Banulescu - Bodoni, 26
Tel.: 212-042, 226-247, 225-075


Noutăţi | Noutăţi
2018-04-25 | Descinderi PCCOCS – SPIA în sudul țării

Oficiul Sud al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI, au documentat activitatea unei grupări criminale din UTA Găgăuzia, specializată în circulația ilegală a drogurilor.
2018-04-25 | Fost factor de decizie din cadrul ANSA deferit justiției pentru corupere pasivă și fals în declarații

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în instanța de judecată a dosarului în privința unui fost șef-adjunct al Agenției Naționale de Siguranță a Alimentelor, acestuia incriminându-i-se săvârșirea infracțiunilor prevăzute la art.324 alin. (3) lit. a) Cod penal (corupere pasivă) și art. 3521 alin. (2) Cod penal (fals în declarații).
2018-04-25 | Trei cetăţeni turci, condamnaţi şi expulzaţi din Republica Moldova

Trei cetăţeni ai Turciei, printre care un minor, au fost condamnaţi, recent, pentru confecţionarea, deţinerea şi folosirea documentelor oficiale false de importanţă deosebită, care acordă drepturi. Procuratura municipiului Chişinău le-a demonstrat vinovăţia, toţi trei fiind amendaţi penal cu sume cuprinse între 25 000 şi 35 600 lei, cu recuperarea cheltuielilor judiciare de 11418 lei şi cu expulzarea de pe teritoriul Republicii Moldova.
2018-04-25 | În atenția societății civile!

La 27 martie 2018 Consiliul Superior al Procurorilor a anunțat concurs public pentru selectarea membrului în Colegiului pentru selecția și cariera procurorilor din rândul reprezentanților societății civile.
2018-04-24 | Dosarul privind înstrăinarea ilegală a terenurilor din Bubuieci, expediat în instanță

Procuratura Anticorupție anunță despre transmiterea spre examinare în instanța de judecată a dosarului privind înstrăinarea ilegală a 4 terenuri destinate construcției din comuna Bubuieci. În fapt, factorii de decizie din cadrul Primăriei Bubuieci, în complicitate cu alte persoane, au pus în aplicare o schemă ilegală, în scopul obţinerii gratuite a unor loturi de pământ aflate în proprietatea administraţiei publice locale a comunei Bubuieci.

2018-04-24 | Arestaţi pentru spargerea automobilelor prin scanarea sistemelor de alarmă

Procuratura municipiului Chişinău, de comun cu Direcţia de Poliţie mun.Chişinău, cu sprijinul subdiviziunilor specializate ale Inspectoratului General de Poliţie, au anihilat activitatea unei grupării criminale, specializate în spargerea automobilelor prin scanarea frecvenţei sistemului de alarmă cu un dispozitiv confecţionat artizanal. 


2018-04-23 | Șef din cadrul INI al IGP deferit justiției pentru trafic de influență

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în judecată a dosarului în privința unui factor de decizie din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General de Poliție, învinuit de trafic de influență (art.326 alin.1 Cod Penal). Temei pentru urmărirea penală a servit denunțul agentului economic implicat.


2018-04-21 | Dosarul în privința unui ex-judecător al Curții de Apel Chișinău, transmis în judecată

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și expedierea în instanța de judecată a dosarului penal în privința unei foste judecătoare a Curții de Apel Chișinău.
2018-04-20 | Verdict prea blând pentru Consilierul local din Corjeuţi, acuzat de accidentarea mortală a unui minor şi părăsirea locului accidentului rutier

Consilierul local din Corjeuţi, care acum două luni a lovit mortal cu maşina un minor, părăsind locul accidentului rutier a fost condamnat la 3 ani si 2 luni închisoare, cu suspendare, fiind eliberat din arest preventiv chiar din sala de judecată. Sentinţa a fost dictată recent, de Judecătoria Edineţ, sediul Briceni.
2018-04-20 | Implanturi și proteze dentare în sumă de peste 6 milioane de lei – introduse în RM prin contrabandă de către o grupare criminală

Oficiul Nord al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu Direcția Nord a Inspectoratului Național de Investigații, au documentat activitatea unei grupări criminale specializate în importul prin contrabandă a implanturilor și articolelor pentru proteze dentare în Republica Moldova, în proporții deosebit de mari.
 Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Secţia relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:16917877