ro | ru | en
Astăzi:19.12.2018
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Secţia relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
str. Banulescu - Bodoni, 26
Tel.: 212-042, 226-247, 225-075


Noutăţi | Noutăţi
2018-12-19 | Felcerul unei şcoli sportive din Taraclia, condamnat pentru violul unei minore

Felcerul unei şcoli sportive din Taraclia a fost condamnat la 22 de ani închisoare pentru şase episoade de viol, săvârşite în privinţa unei minore. Procurorii au demonstrat prin probe că, în perioada decembrie 2017 – august 2018, inculpatul ar fi violat periodic o minoră în vârstă de 10 ani.
2018-12-19 | Invitaţie – media: Noi abordări în cercetarea eficientă a infracţiunilor – schimb de experienţă şi bune practici

Procuratura Generală a Republicii Moldova, în parteneriat cu Fundaţia Germană pentru Cooperare Juridică Internaţională (IRZ) şi Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova organizează, mâine, la Chişinău, Conferinţa Internaţională cu genericul ”Noi abordări în cercetarea eficientă a infracţiunilor. Probleme, standarde internaţionale şi soluţii”.
2018-12-18 | Percheziții efectuate de către procurorii anticorupție la Sectia inmatriculare a transportului si calificare a conducatorilor auto Ungheni

Procurorii anticorupție au descins astăzi la Sectia inmatriculare a transportului si calificare a conducatorilor auto Ungheni, într-o cauză penală pornită pe faptul coruperii pasive săvârșite de către funcționarii instituției menționate, conform .324 alin. 4 Cod Penal.
2018-12-18 | Finalitate în dosarul contrabandei cu 80 kilograme de heroină

Judecătoria Hîncești, sediul Ialoveni a pronunţat sentinţa prin care cinci membri ai unei grupări internaţionale de traficanţi, toți cetățeni ai Turciei, au fost condamnați la pedepse cu închisoare variind de la 11 la 12 ani, cu ispășire în penitenciar de tip închis, și confiscarea mijloacelor de transport utilizate la săvârșirea infracțiunii pentru circulaţia ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare.

2018-12-18 | Doi avocați reținuți pentru trafic de influență

Procuratura Anticorupție anunță despre reținerea a doi avocați din Chișinău, aceștia fiind învinuiți de trafic de influență.
2018-12-17 | O cetăţeană a Bulgariei, trimisă în judecată pentru tentativă de contrabandă cu psihotrope

O cetăţeană a Republicii Bulgaria va compărea pe banca acuzaţilor pentru tentativă de contrabandă cu substanţe psihotrope. Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a acesteia în judecată.

2018-12-17 | Sentinţă pentru şoferul care a accidentat mortal un tânăr la Cuconeştii Noi şi a fugit de la faţa locului

Unsprezece ani de închisoare pentru un locuitor al raionului Edineţ, recunoscut culpabil de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârşită în stare de ebrietate, soldată cu decesul unei persoane şi părăsirea locului accidentului rutier. Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, inculpatul a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 5 ani. 

2018-12-14 | Pretindea bani dându-se drept nepotul unui judecător

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a transmis în judecată cauză penală în privința unui bărbat din Chișinău, învinuit de comiterea infracţiunii de trafic de influență, pentru acceptarea şi  primirea mijloacelor băneşti susţinând că are influenţă asupra persoanelor cu demnitate publică, pentru a-i face să îndeplinească acţiuni în exercitarea funcţiei sale în următoarele circumstanţe.
2018-12-13 | Membrii unei grupări criminale specializate în tâlhării, jafuri, remiși în judecată

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, a finisat urmărirea penală în cauza penală de comitere a unor șir de infracțiuni de sustragere a bunurilor ce au cauzat prejudicii victimelor în sumă de  aproximativ 700.000 lei.
2018-12-13 | Verdict pentru omorul intenţionat a doi prieteni

Două decenii după gratii, acesta este verdictul dictat de magistraţi pentru locuitorul raionului Cantemir, recunoscut culpabil de omor intenţionat şi atac tâlhăresc, comis acum trei luni, asupra a doi bărbaţi. Procuratura municipiului Chişinău consideră însă sentinţa prea blândă şi anunţă că o va contesta, pledând pentru o pedeapsă mai aspră pentru inculpat.Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Secţia relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:19475660