ro | ru | en
Astăzi:26.02.2021
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 73
Tel.: 828-373, 828-377, 828-348


Noutăţi | Noutăţi
2021-02-26 | Eveniment online de totalizare a activității Procuraturii pentru anul 2020

Procuratura Generală invită publicul larg să urmărească online evenimentul de totalizare a activității Procuraturii și a Consiliului Superior al Procurorilor pentru anul 2020. Evenimentul va avea loc vineri, 26 februarie 2021, ora 14:00 și va fi transmis în regim live pe portalul www.privesc.eu, fiind accesibil pentru vizionare tuturor celor interesați de activitatea procurorilor.
2021-02-25 | Agravarea pedepsei pentru autorul triplului omor de la Mereşeni

Condamnat inițial la 20 de ani de închisoare de instanța de fond, autorul triplului omor de la Mereșeni își va petrece restul vieții după gratii, după ce procurorii au făcut apel, nefiind de acord cu pedeapsa stabilită de prima instanță. Astfel, prin decizia Curții de Apel Chișinău, contestația procurorilor a fost admisă, inculpatul fiind condamnat, prin concurs de infracțiuni, la detențiune pe viață.
2021-02-25 | Mesaj de condoleanță

Procuratura Republicii Moldova exprimă, în aceste momente de nemărginită tristeţe, sincere condoleanţe şi regrete profunde rudelor îndoliate şi tuturor celor îndureraţi în legătură cu încetarea din viaţă a celui care a fost MIHAI ANDRIEȘ, veteran al organelor Procuraturii. Dumnezeu să-l odihnească în pace.
2021-02-25 | Rezultatele perchezițiilor din Penitenciarul nr. 15 – Cricova: șeful instituției penitenciare – reținut și obiecte interzise – ridicate

Drept rezultat al perchezițiilor din ziua de miercuri, 24 februarie 2021, în Penitenciarul nr. 15 – Cricova, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu angajați ai DDS „Pantera” a ANP, Inspectoratului Național de Investigații și BPDS „Fulger” a IGP al MAI, au depistat și ridicat un număr impunător de obiecte interzise, precum și l-au reținut pe șeful acestei instituții penitenciare, pentru un termen de 72 de ore.
2021-02-24 | Percheziții în toate sectoarele Penitenciarului nr.15

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) continuă acțiunile de urmărire penală în dosarul privind abuzul de serviciu în interesul unei organizații criminale, în care, recent, a fost reținut unul dintre adjuncții Administrației Naționale a Penitenciarelor.
2021-02-18 | Un fost executor judecătoresc, condamnat pentru 12 capete de acuzare

Un fost executor judecătoresc în circumscripția Camerei Teritoriale Nord a fost condamnat la 7 ani închisoare, în penitenciar de tip închis și privat de dreptul de a ocupa funcții publice timp de 3 ani. Verdictul a fost dictat după ce Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupţie i-a demonstrat vinovăția pe toate cele 12 episoade de ”depășire a atribuțiilor de serviciu” și ”delapidarea averii străine”.
2021-02-18 | Companie implicată în frauda bancară – deferită justiției: a prejudiciat statul cu peste 19 milioane lei

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță terminarea urmăririi penale și expedierea în instanța de judecată a dosarului penal în privința a cinci persoane acuzate de prejudicierea statului cu circa 19,4 milioane lei, în 2
2021-02-17 | Finalitate în cazul tinerilor intoxicați mortal cu monoxid de carbon într-o casă din Hâncești

Procuratura raionului Hâncești anunță despre finalizarea și transmiterea în judecată a cauzei penale, în care, în calitate de inculpați figurează un lăcătuș-reglator și un meșter necalificat, ambii fiind acuzați de ”lipsirea de viață din imprudență” a trei persoane.
2021-02-16 | PCCOCS va solicita plasarea în arest preventiv a adjunctului Administrației Naționale a Penitenciarelor

În ziua de luni, 15 februarie 2020, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) l-au reținut preventiv pentru 72 de ore, pe unul dintre adjuncții Administrației Naționale a Penitenciarelor și au efectuat un șir de percheziții la domiciliul, în automobilul și în biroul de serviciu al acestuia.
2021-02-15 | Procuratura își omagiază veteranii războiului din Afganistan

Conducerea Procuraturii Generale exprimă sincere gânduri de recunoștință actualilor şi foștilor angajaţi ai Procuraturii Republicii Moldova - veterani ai războiului din Afganistan, care au luptat cu toată ființa şi puterea în această misiune internațională.Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:29472997