ro | ru | en
Astăzi:22.02.2018
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Secţia relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
str. Banulescu - Bodoni, 26
Tel.: 212-042, 226-247, 225-075


Noutăţi | Noutăţi
2018-02-22 | Delicvenţa juvenilă, în descreştere

Protecţia copiilor în contact cu justiţia constituie un segment distinct al activităţii Procuraturii, fapt determinat de obligaţia statului de a le asigura ocrotire eficientă şi un regim special de asistenţă în realizarea drepturilor lor.

2018-02-21 | Verdict pentru un bărbat din Taraclia care a agresat sexual o minoră


Un locuitor al raionului Taraclia a fost condamnat la 17 ani privaţiune de libertate pentru tentativă de viol şi acţiuni violente cu caracter sexual săvârşite asupra unei minore de 13 ani din aceeaşi localitate.

2018-02-20 | Cahul: 16 ani după gratii pentru violarea fiicei sale minore


Un locuitor al raionului Cahul va face 16 ani de închisoare pentru violul fiicei sale minore.

2018-02-20 | Finalitate în dosarul „minei prăbuşite din Paşcani”, soldată cu decesul a trei persoane

Preşedintele Cooperativei de Producţie „Orizont Extragere” din satul Paşcani, raionul Criuleni, împreună cu şeful de sector şi maistrul în condiţii subteran de muncă din cadrul aceleiaşi cooperative vor compărea pe banca acuzaţilor.
2018-02-20 | Comunicat de presă


Urmare a unei operaţiunii comune a Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu ofiţerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al INI, au fost reţinuţi doi suspecţi care ar fi racolat tinere pentru practicarea prostituţiei în oraşul Amsterdam, Olanda.

2018-02-20 | Comunicat de presă

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală cu expedierea în instanţa de judecată a cauzei penale de învinuire a membrului unui grup criminal organizat, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de fiinţe umane.
2018-02-19 | Comunicat de presă

De către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale în comun cu angajaţii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate a INI a şi Procuraturii Străşeni au fost documentaţi mai mulţi membri activi a unei grupări criminale cu roluri bine determinate, care săvârşeau infracţiuni grave şi deosebit de grave pe teritoriul ţării, cât şi în afara ei.
2018-02-19 | Expertize, traduceri şi extrădări: sumele recuperate de inculpaţi pentru cheltuieli procesuale şi judiciare

Începînd cu anul 2016, Procuratura a studiat şi abordat subiectul recuperării cheltuielilor judiciare în ordine prioritară, orientînd acuzatorii de stat, ca odată cu condamnarea persoanelor sau aplicarea altor soluţii de nereabilitare, să solicite încasarea mijloacelor băneşti care au fost utilizate la efectuarea anchetei şi pe care l-au suportat instituţiile de drept (expertize judiciare, traduceri, extrădări etc) - din contul persoanei vinovate.
2018-02-16 | Pedepse mai aspre pentru un militar şi complicele său


Procurorii au contestat sentinţa prin care un militar şi complicele acestuia au fost condamnaţi la pedepse nonprivative de libertate după ce au comis mai multe infracţiuni.

2018-02-16 | Procuratura acordă atenţie sporită combaterii criminalităţii cibernetice

Procuratura Generală a efectuat un studiu privind rezultatele obţinute de instituţiile competente în cursul anului 2017 în contracararea criminalităţii cibernetice. Astfel, în această perioadă au fost pornite 113 cauze penale privind infracţiunile cibernetice, inclusiv:Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Secţia relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:16471365