ro | ru | en
Astăzi:16.08.2018
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Secţia relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
str. Banulescu - Bodoni, 26
Tel.: 212-042, 226-247, 225-075


Noutăţi | Noutăţi
2018-08-06 | Cererea Procurorului General, înaintată în ordine de regres, admisă

Procuratura Generală anunţă despre finalizarea examinării cererii de chemare în judecată, înaintată de Procurorul General privind încasarea, în ordine de regres, a sumei de 24000 lei de la un fost şef de secţie din cadrul Instituţiei Penitenciare P-4, pentru maltratarea a doi deţinuţi în timp ce aceştia îşi ispăşeau pedeapsa. 
2018-08-03 | Copiii în conflict cu legea: statisticile procurorilor

Procuratura Generală a evaluat activitatea procurorilor în domeniul prevenirii şi combaterii delicvenţei juvenile în primul semestru al anului 2018, constatând o descendenţă a numărului de cauze penale pornite în privinţa minorilor, comparativ cu anii precedenţi. 2018-08-02 | Avocat învinuit de trafic de copii

În urma investigaţiilor întreprinse de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale în comun cu ofiţerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al INI al IGP al MAI a fost salvată o fată, care a fost supusă exploatării sexuale de către un avocat din mun. Chişinău.
2018-08-02 | Dosare penale digitalizate de procurori în proporţie de 100%

Circa 42 de mii de cauze penale au fost digitalizate de procurori în decursul unui an de la implementarea Sistemului informaţional automatizat „Urmărirea peală: E-dosar”. Cifrele vizează cauzele penale, iniţiate începând cu 1 iulie 2017.
2018-08-02 | Doi avocați trimiși în judecată pentru trafic de influență

Procurorii anticorupție au expediat spre examinare în instanța de judecată cauza penală în privința a doi avocați, învinuiți de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în complicitate.
2018-08-01 | Dosarul “Tomograf” – bilanțul aresturilor

Procuratura Anticorupție comunică despre finalizarea examinării demersurilor procurorilor în privința aplicării măsurilor preventive privative de libertate învinuiților, implicați în schema de corupţie de la Centrul republican de diagnosticare medicală.
2018-08-01 | Poliţistul din Orhei, care împreună cu doi consăteni au violat o minoră, şi-a aflat verdictul

Poliţistul, care acum un an, împreună cu doi consăteni, au abuzat sexual o minoră la Orhei, şi-a aflat sentinţa. Procuratura raionului Orhei i-a demonstrat vinovăţia, acesta fiind condamnat la 5 ani închisoare, cu executare, pentru viol. Pe un alt capăt de acuzare, înaintat de procurori – complicitate la comiterea violului, magistraţii l-au achitat. Procurorii anunţă însă că vor contesta sentinţa magistraţilor, insistând pe condamnarea inculpatului, inclusiv pentru al doilea capăt de acuzare.  
2018-07-31 | A dat foc “mitei” pentru a evita răspunderea penală. Un polițist deferit justiției pentru corupere pasivă

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a transmis în judecată cauza penală în privința unui inspector principal din cadrul Inspectoratului de poliție Buiucani, acestuia fiindu-i incriminată săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă.
2018-07-31 | Reținere saci cu mărfuri

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale în comun cu ofiţerii Serviciului Vamal desfăşoară urmărirea penală pe faptul săvîrşirii infracţiunii de contrabandă în proporţii deosebit de mari.
2018-07-30 | Judecător deferit justiției pentru trafic de influență în proporții deosebit de mari

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în instanța de judecată a cauzei penale împotriva unui judecător, căruia i se incriminează săvârșirea a patru episoade de trafic de influență.Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Secţia relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:18082996