ro | ru | en
Astăzi:24.01.2019
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Secţia relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
str. Banulescu - Bodoni, 26
Tel.: 212-042, 226-247, 225-075


Noutăţi | Noutăţi
2019-01-23 | Condamnat pentru atac tâlhăresc, comis asupra unui bătrân

Un locuitor al raionului Rezina a fost condamnat la 10 ani închisoare pentru tâlhărie, comisă cu o deosebită cruzime, asupra unui bătrân, în vârstă de 78 de ani. Crima a avut loc în dimineaţa de 21 iulie 2018, în satul Gordineşti, raionul Rezina, când inculpatul, împreună cu o persoană neidentificată, a pătruns în casa bătrânului, pe care l-au bătut crunt şi i-au cerut toţi banii.
2019-01-23 | Doi polițiști de la IP Ciocana reținuți de către procurorii anticorupție și ofițerii SPIA

În urma descinderilor la Inspectoratul de Poliție Ciocana efectuate astăzi de către procurorii anticorupție și angajații SPIA, au fost reținuți doi ofițeri de investigație, fiind bănuiți de corupere pasivă și trafic de influență.
2019-01-21 | Mesaj de condoleanţă

În aceste momente de nemărginită tristeţe, Procuratura Republicii Moldova exprimă sincere condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune rudelor îndoliate şi tuturor celor îndureraţi în legătură cu încetarea din viaţă a celui care a fost EMILIAN CHIRTOACĂ, pensionar al organelor procuraturii.
Dumnezeu să-i odihnească somnul cel de veci.
2019-01-21 | Un bărbat din Făleşti, condamnat pentru că şi-a violat fiica vitregă minoră


Un bărbat din raionul Făleşti a fost condamnat la 10 de ani de detenţie pentru violul fiicei sale vitrege, care era minoră. Potrivit probelor prezentate de procurori, totul s-a întâmplat în toamna anului 2018, când bărbatul şi-a lovit şi abuzat sexual fiica, în vârstă de 9 ani.

2019-01-18 | Prima cauza penală din dosarul „mitei pentru judecători” expediată în judecată

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală în privința medicului învinuit în dosarul „mitei pentru judecători”, de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 326 alin. (2) lit.d) Cod penal -  traficul de influență.
2019-01-18 | Deconspirarea activității unui laborator specializat în fabricarea drogurilor

De către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, oficiul Sud, în comun cu ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave al INI al IGP al MAI,  în cadrul urmaririi penale pe cauza pornită pe faptul circulației ilegale a drogurilor săvîrșit de un grup criminal organizat, care activează în Sudul țarii, a fost deconspirat activitatea unui laborator specializat în fabricarea drogurilor, și spelunca pentru consumul drogurilor, care au fost întreţinute de către un locuitor al orașului Ceadâr-Lunga.
2019-01-16 | Declaraţia Procuraturii Generale

Procuratura Generală a luat act de declaraţia unor reprezentanți ai societății civile în raport cu recentele modificări, operate la Legea cu privire la Procuratură, prin care a fost exclusă obligația de audiere în plenul Parlamentului a raportului anual de activitate şi de plasare a acestuia pe pagina web oficială, și vine cu următoarele precizări:
2019-01-16 | Dosarul pe spălare de bani în privința unui fost premier, expediat în judecată

Procurorii anticorupție au finalizat urmărirea penală și au expediat instanței de judecată spre examinare, cauza penală pe faptul săvârșirii infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari, prevăzută la art. 243 alin.3 lit.b), în care este învinuit un fost prim-ministru.
2019-01-15 | “Dosarul Tomograf 1”- Șeful secției imagistică și tomografie computerizată de la Centrul Republican de Diagnostic trimis în judecată pentru abuz de serviciu și îmbogățire ilicită

Procurorii anticorupție au finalizat urmărirea penală și au expediat spre examinare instanței de judecată cauza penală pe două capete de acuzare - abuzul de serviciu și îmbogățirea ilicită, în privința șefului Secției imagistică și tomografie computerizată din cadrul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală din Chișinău (IMSP CRDM), reținut la 30 iulie 2018, de către procurori și ofițerii CNA.
2019-01-14 | Reținut, fiind acuzat de șantaj

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală și Direcției de Combatere a Criminalităţii Organizate a IGP, în rezultatul investigațiilor desfășurate, la data de 10 ianuarie curent, au reținut un bărbat în vârstă de 30 de ani, care ar fi șantajat o femeie, solicitîndu-i transmiterea unor articole din aur.Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Secţia relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:19844645