ro | ru | en
Astăzi:20.06.2018
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Secţia relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
str. Banulescu - Bodoni, 26
Tel.: 212-042, 226-247, 225-075


Noutăţi | Noutăţi
2018-06-19 | Comunicat de presă

În cadrul unei cauzei penale de contrabandă în proporții deosebit de mari aflate în gestiunea PCCOCS, de către procurori și ofițerii de investigație ai PCCOCS, în comun cu ofițerii de investigație ai Direcției Investigare Fraude Economice a INI al IGP, în flagrant, pe traseul Chișinău - Hîncești, au fost reținute două autocamioane, încărcate cu resturi și deșeuri de metale neferoase.
2018-06-15 | Al paisprezecelea dosar de acuzare pentru fraudele de la BEM

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis astăzi în judecată al paisprezecelea dosar de acuzare a 5 foşti membri ai Comitetului de creditare ai BC “Banca de Economii” SA pentru încălcarea regulilor de creditare cu cauzarea instituţiei financiare a daunelor în proporţii deosebit de mari.

2018-06-15 | Un executor judecătoresc, reţinut pentru abuz şi depăşirea atribuţiilor de serviciu

Procuratura Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie anunţă despre reţinerea, în seara zilei de ieri, a unui executor judecătoresc, acesta fiind bănuit de abuz de serviciu şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, ambele infracţiuni soldate cu urmări grave.
2018-06-14 | Verdict pentru autorul atacului tâlhăresc la o casă de schimb valutar

Un individ, în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat la 9 ani şi 5 luni închisoare pentru comiterea tâlhăriei la o casă de schimb valutar din Capitală. Verdictul a fost dictat după ce Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Botanica a demonstrat vinovăţia acestuia.

2018-06-13 | Invitaţie-media

Procuratura Generală invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă pe teme de actualitate. La eveniment vor participa: Procurorul General, Eduard Harunjen; Directorul Centrului Naţional Anticorupţie, Bogdan Zumbreanu; Şefa Agenţiei pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale, Otilia Nicolai; Adjunctul Procurorului-şef al Procuraturii Anticorupţie, Adriana Beţişor.

2018-06-13 | Strategia de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din BC

Strategia de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din BC "Banca de Economii"SA, BC "Banca Socială" SA și BC "Unibank" SA (în document nu veţi găsi informaţiile care constituie secretul urmăririi penale, inclusiv traseul recuperării banilor, beneficiind de confidenţialitate, pentru a nu dăuna anchetei şi procesului de recuperare).


2018-06-13 | Mărfuri de circa un milion de lei, transportate peste rîul Nistru prin contrabandă

În rezultatul realizării, de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu ofiţerii Serviciului Vamal a acţiunilor procesuale într-o cauză penală privind contrabanda cu mărfuri de larg consum, au fost reţinute în flagrant trei persoane, învinuite de introducerea în ţară cu ajutorul unei bărci a mărfurilor procurate de le piaţa „KM7” din or. Odesa şi cea din or. Cernăuţi.
2018-06-12 | Cinci moldoveni traficaţi în Rusia în scop de exploatare prin muncă

Un locuitor al raionului Anenii Noi a fost condamnat, recent, la 10 de închisoare în penitenciar de tip închis pentru trafic de fiinţe umane, în scop de exploatare prin muncă. Sentinţa a fost dictată după ce procurorii au demonstrat că, în intervalul martie - septembrie 2013, inculpatul a recrutat, cinci locuitori ai satelor Calfa şi Roşcana din raionul Anenii Noi, cărora le-a promis locuri de muncă bine plătite, în construcţii, în oraşul Moscova din Federaţia Rusă. 

2018-06-12 | Un medic de la Penitenciarul Pruncul, trimis în judecată pentru malpraxis, soldat cu decesul unei deţinute

Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a deferit astăzi justiţiei cauza penală de învinuire a unui medic - endoscopist din cadrul Secţiei medicină generală a Penitenciarului nr.16-Pruncul, acesta fiind acuzat de „Încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, soldată cu decesul pacientei”.


2018-06-11 | Verdict prea blând pentru accidentarea mortală a unui pieton şi părăsirea locului accidentului rutier

Conducătorul auto, care la începutul acestui an a lovit mortal cu maşina un pieton la Floreşti şi a părăsit locul accidentului rutier a fost condamnat la 5 ani închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 5 ani. Sentinţa a fost dictată de Judecătoria Soroca, sediul Floreşti.Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Secţia relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:17355963