ro | ru | en
Astăzi:05.06.2020
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Secţia relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 73
Tel.: 828-373, 828-377, 828-348


Noutăţi | Noutăţi
2020-06-04 | Cei trei adolescenți din raionul Taraclia, învinuiți de violarea fostei colege de clasă – trimiși în judecată

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a terminat urmărirea penală și i-a trimis pe banca acuzaților pe trei adolescenți acuzați că, în noaptea  de 15 spre 16 martie 2020, ar fi abuzat sexual o fostă colegă de clasă.
2020-06-04 | Polițistul care a urcat beat la volan și a avariat o mașină, trimis în judecată

Un ofițer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Ciocana care, în toamna anului trecut, a urcat în stare avansată de ebrietate la volan și a tamponat o mașină parcată pe acostament, va compărea pe banca acuzaților. Procuratura municipiului Chișinău a finalizat și expediat în judecată dosarul de învinuire a acestuia pentru ”conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat”.
2020-06-03 | Șoferul camionului care a încercat să introducă ilegal în țară peste 1,5 milioane EUR – trimis în judecată

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a terminat urmărirea penală și a trimis în instanța de judecată dosarul penal de învinuire a șoferului autocamionului care a încercat să introducă ilegal în țară, la 18 aprilie 2020, suma de peste 1,5 milioane EUR.
2020-06-02 | Măsuri sporite de protecție anti-COVID-19 la Procuratura Generală

Doi procurori din cadrul Procuraturii Generale au fost testați pozitiv cu COVID-19. Starea celor două persoane este bună, ele fiind în izolare la domiciliu, sub supravegherea medicilor, iar revenirea lor la muncă va fi permisă doar la prezentarea rezultatelor negative ale testului la COVID-19
2020-06-02 | Continuitate în dosarul celor patru camioane de contrabandă cu biciclete și piese moto

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță terminarea urmăririi penale și trimiterea în judecată a dosarului penal privind contrabanda cu biciclete și piese pentru motociclete, în valoare de peste 8 milioane lei, la postul vamal din Tudora, raionul Ștefan Vodă. La această etapă, dosarul trimis în judecată îl vizează pe administratorul companiei importatoare, iar un colaborator vamal este cercetat penal, în calitate de bănuit.
2020-06-01 | Procuratura insistă pe sechestrarea proprietăților de peste hotare ale lui Plahotniuc

Procuratura Anticorupție a depus astăzi recurs împotriva hotărârii judecătorului de instrucție prin care cinci din șase demersuri de aplicare a sechestrului pe bunurile lui Vladimir Plahotniuc au fost respinse.
2020-06-01 | Verdict în cazul omorului unui ex-deputat ucrainean, cadavrul căruia a fost găsit într-o fântână din Grătieşti

Cetățeanul Ucrainei, extrădat în vara anului trecut din Belgia pentru omorul intenționat al unui conațional pe teritoriul Republicii Moldova a fost condamnat la 17 ani închisoare. Procuratura municipiului Chişinău, oficiul Râşcani, care a solicitat condamnarea inculpatului la detențiune pe viață, anunţă că va contesta sentința, deoarece o consideră prea blândă în raport cu faptele comise.
2020-06-01 | Timp de o săptămână, Oficiul central al Procuraturii Anticorupție va activa într-un regim special

Începând de astăzi și până la finele acestei săptămâni, Oficiul central al Procuraturii Anticorupție va activa într-un regim special, de la distanță. Decizia a fost luată după ce șase procurori din cadrul acestei subdiviziuni au fost diagnosticați cu COVID-19.
2020-05-29 | Investigațiile în privința cetățeanului Plahotniuc au un caracter ireversibil

Procuratura va continua să depună toate eforturile pentru investigarea obiectivă a dosarelor vizând devalizarea sistemului bancar, indiferent de tentativele unora de a zădărnici acest proces ireversibil.
2020-05-29 | Sechestru pe bunurile imobile ale lui Vladimir Plahotniuc din Republica Moldova

Procuratura Anticorupție a înaintat Judecătoriei municipiului Chișinău, sediul Ciocana, șase demersuri privind aplicarea sechestrului pe bunurile, ale cărui beneficiar efectiv este Vladimir Plahotniuc.Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Secţia relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:25780964