ro | ru | en
Astăzi:20.02.2019
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Secţia relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
str. Banulescu - Bodoni, 26
Tel.: 212-042, 226-247, 225-075


Noutăţi | Noutăţi
2019-02-20 | Rețea de proxeneți destructurată

În urma investigațiilor întreprinse de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale împreună cu ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al INI al IGP al MAI, a fost anihilat un grup de persoane, specializat în organizarea practicării prostituției de către tinerile din Republica Moldova, pe teritoriul Italiei.
2019-02-20 | Cifrele activităţii speciale de investigaţii pentru anul 2018

O atribuţie de bază a Procuraturii este efectuarea, inclusiv din oficiu, a controlului asupra respectării legislaţiei privind activitatea specială de investigaţii. Astfel, în cadrul a 51943 de cauze penale aflate în gestiune în cursul anului 2018, procurorii au înaintat judecătorilor de instrucţie 5578 demersuri de autorizare a măsurilor speciale de investigaţii, din ele 66 fiind respinse. Cele mai frecvente măsuri speciale, autorizate şi efectuate în cadrul urmăririi penale au fost: 
2019-02-19 | Reţineri, arestări şi alte măsuri preventive: tendinţele anului 2018

Numărul persoanelor reţinute şi arestate este în scădere. Concluzia se desprinde dintr-un studiu efectuat de procurori la capitolul măsurilor preventive, aplicate în republică în decursul anului 2018 în privinţa persoanelor bănuite sau învinuite de comiterea infracţiunilor la faza de urmărire penală. Faptul scăderii numărului de măsuri preventive nu constituie un indicator al schimbării poziţiei instituţionale în acest sens. Reducerea numărului de reţineri şi arestări în anul 2018 a fost dictată de obiectivele şi realităţile care au influenţat procesul penal.
2019-02-18 | Delicvenţa juvenilă, în cădere liberă

Procuratura Generală a constatat o scădere a numărului de cauze penale pornite în privinţa minorilor, comparativ cu anii precedenţi. Astfel, în anul 2018 procurorii au condus şi exercitat urmărirea penală în 688 de cauze penale privind minorii, comparativ cu 798 de dosare, iniţiate în anul 2017.
2019-02-18 | Grupare infracțională specializată în comercializarea drogurilor anihilată de către procurorii PCCOCS și angajații INI al IGP

O grupare infracțională, specializată în prepararea  și comercializarea drogurilor de tip PVP, a fost destructurată în urma acțiunilor întreprinse  de către procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și colaboratorii  Direcției de Combatere a Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații.
2019-02-15 | Procurorii au recuperat prejudicii, în cuantum DUBLU faţă de anul 2017

O preocupare constantă în activitatea procurorilor şi organelor de urmărire penală este evaluarea şi recuperarea prejudiciului cauzat bugetului public şi victimelor prin comiterea de infracţiuni. Astfel, în dosarele instrumentate în cursul anului trecut procurorii au constatat prejudicii de peste 2,6 miliarde lei, cauzate atât bugetului public, cât şi persoanelor fizice şi juridice, comparativ cu anul 2017, când prejudiciile cauzate prin infracţiuni la faza de urmărire penală s-au cifrat la circa 5,1 miliarde lei. 
2019-02-14 | Peste 16 mii de inculpaţi trimişi în judecată anul trecut de procurori

Cei 647 de procurori din toată ţara au exercitat şi condus, în anul 2018, urmărirea penală pe 51943 de dosare, din care, în 22940 de cazuri urmărirea penală a fost finalizată. În total, procurorii au deferit justiţiei 14794 de cauze penale în privinţa a 16681 de persoane implicate în comiterea a 16337 infracţiuni, inclusiv:

2019-02-13 | Un interlop cercetat penal pentru șantaj

Din luna octombrie 2018 pînă în luna februarie 2019, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în conlucrare cu ofițerii  Direcției combatere a crimei organizate din cadrul INI și ofițerii Direcției generale urmărire penală a IGP, au documentat acțiunile ilegale ale unui grup infracțional care sub diferite pretexte, printre care și acordarea așa-zisei ,,protecții” din partea interlopilor, prin şantaj însoțit de amenințări cu aplicarea violenței fizice, încasau permanent anumite ”taxe” ilegale de la persoanele ce desfășurau afaceri în domeniul transportului de pasageri prin punctul de trecere a frontierei de stat dintre Republica Moldova și Ucraina ”Otaci - Moghiliov-Podolischii”.
2019-02-12 | Declaraţia Procuraturii Generale

Având în vedere interesul sporit al mass-media şi solicitările privind comunicarea unor detalii în legătură cu cazul celor doi ostatici moldoveni, Procuratura Generală vine cu următoarele precizări: 
2019-02-12 | Membrul unui grup criminal, condamnat pentru răpirea unui cetăţean turc şi sustragerea bunurilor acestuia în proporţii mari

Un locuitor al raionului Donduşeni, în vârstă de 29 de ani, a fost condamnat recent la 5 ani şi 6 luni închisoare pentru răpirea unei persoane şi jaf, comis în proporţii mari. Procurorii, care au solicitat condamnarea inculpatului la 12 ani de detenţie, anunţă că vor contesta sentinţa primei instanţe, pe care o consideră prea blândă.Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Secţia relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:20136089