ro | ru | en
Astăzi:25.08.2019
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Secţia relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 73
Tel.: 828-373, 828-377, 828-348


Noutăţi | Noutăţi
2019-08-21 | Alte trei capete de acuzare în privinţa lui Veaceslav Platon

Procuratura Anticorupție anunţă despre finalizarea şi transmiterea în judecată a dosarului de învinuire a lui Platon Veaceslav, în acţiunile căruia procurorii au reţinut fabricarea şi punereaa în circulaţie a cardurilor false, în interesul organizaţiei criminale şi spălarea banilor - infracţiuni săvârşite în proporţii deosebit de mari.
2019-08-20 | Ambasada SUA donează PG programe soft şi echipament IT în valoare de un milion de lei

Ambasada Statelor Unite ale Americii a donat, astăzi, Procuraturii Republicii Moldova un set de programe soft specializate pentru investigaţii şi echipament IT, de ultimă generaţie, estimat la aproximativ un milion de lei.
2019-08-20 | Opt inspectori vamali, trimişi în judecată sub acuzaţia de corupere pasivă

Opt inspectori vamali ai Postului Vamal Leuşeni-Albiţa vor compărea pe banca acuzaţilor pentru corupere pasivă. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a celor opt în judecată.
2019-08-19 | Timp de o săptămână, procurorii au reprezentat învinuirea în privinţa a 231 de inculpaţi

În baza probelor prezentate de procurori, în cursul săptămânii trecute instanţele de judecată au emis sentinţe în privinţa a 231 de inculpaţi - figuranţi în 202 de cauze penale. Cifra reiese din bilanţul săptămânal al Procuraturii Generale şi vizează toate categoriile de infracţiuni: 86 infracţiuni uşoare, 100 - mai puţin grave, 51 – grave şi 5 - deosebit de grave.
2019-08-19 | Invitaţie – media: Donaţie de circa un milion de lei din partea Ambasadei SUA pentru procurorii moldoveni

Marţi, 20 august curent, ora 13:00, la sediul Procuraturii Generale (bd.Ştefan cel Mare şi Sfânt, 73) va avea loc ceremonia de donaţie, din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii a unui set de echipament IT performant şi programe soft, specializate in investigarea infracţiunilor.
2019-08-16 | Grup criminal organizat, specializat în contrabandă cu droguri și spălare de bani, anihilat de către PCCOCS și INI

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, de comun cu ofițerii Direcției Investigarea Fraudelor Economice a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, pe parcursul a 10 luni au documentat o grupare criminală care a creat și pus în aplicare o schemă infracțională de introducere pe teritoriul Republicii Moldova, prin contrabandă, a drogurilor în sumă de aproximativ 9 milioane de lei, comercializarea lor, precum și spălarea banilor rezultați din activitate criminală.
2019-08-15 | Un deținut din Penitenciarului nr.15, șantajat de membrii unui grup infracțional

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, de comun cu ofițerii  Direcției combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigație, Direcției generale urmărire penală și angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a MJ, au documentat acțiunile ilegale ale unui grup infracțional, format din autorități criminale, deținuți ai Penitenciarului nr.15Cricova, suspectați de șantaj.
2019-08-14 | Şi-a incendiat concubinul pentru a intra în posesia averii acestuia

O angajată a Ministerului Finanţelor, care la moment se află în concediu de îngrijire a copilului, riscă între 15 şi 20 de ani de închisoare pentru omorul premeditat, săvârşit cu o deosebită cruzime, a propriului concubin. Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Râşcani a finalizat şi transmis în judecată dosarul de învinuire a acesteia.
2019-08-13 | S-au deghizat în poliţişti şi au comis o tîlhărie: conducătorul grupului criminal, condamnat

Un locuitor al raionului Floreşti a fost condamnat, recent, la 9 ani şi 6 luni închisoare pentru două capete de acuzare, inclusiv: uzurparea de calităţi oficiale şi tâlhărie, comise de un grup criminal organizat. Sentinţa a fost dictată după ce procurorii au demonstrat că, în seara zilei de 9 noiembrie 2017, inculpatul, împreună cu alţi 4 membri ai grupării criminale, deghizaţi în uniforme de poliţişti, înarmaţi şi cu cagule pe cap, au pătruns în casa unui locuitor al oraşului Şoldăneşti.
2019-08-09 | Influenţe necorespunzătoare în sistemul judecătoresc

Procuratura Generală a reluat examinarea cazului sesizat de Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la acţiunile pretins ilegale ale conducerii judecătoriei mun.Chişinău, a Curţii Supreme de Justiţie şi a Inspecţiei Judiciare.Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Secţia relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:22207175