ro | ru | en
Astăzi:17.07.2019
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Secţia relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 73
Tel.: 828-373, 828-377, 828-348


Noutăţi | Noutăţi
2019-07-17 | Condamnaţi pentru sustragerea bijuteriilor din aur şi argint, estimate la peste un milion de lei, de la icoana Maicii Domnului de la o mănăstire din Drochia

Doi recidivişti au fost condamnaţi pentru furturi, comise în proporţii deosebit de mari dintr-o mănăstire din raionul Drochia. Procuratura raionului Drochia le-a demonstrat vina, unul dintre inculpaţi fiind condamnat la 8 ani şi 6 luni, iar complicele acestuia la 7 ani şi 60 de zile închisoare.
2019-07-17 | Expertize, extrădări şi traduceri: peste 7,8 milioane de lei solicitate de procurori a fi recuperate de către inculpaţi pentru cheltuieli legate de urmărirea penală

În opinia Procuraturii Generale, recuperarea banilor din contul persoanelor culpabile de comiterea infracţiunilor, pe lângă toate, va contribui la excluderea unor practicii defectuoase precum: tergiversarea, inclusiv prin utilizarea abuzivă de către părţi a drepturilor procesuale, recuzările neîntemeiate, amânarea incontinuă a proceselor în judecată din cauza neprezentării părţilor sau a apărătorilor.
2019-07-16 | Grupul de urmărire penală în dosarele fraudei bancare va fi extins

Grupul de urmărire penală, care desfăşoară ancheta în dosarele fraudei bancare, va fi extins. Decizia a fost luată de către Procurorul General interimar după evaluările făcute pe marginea evoluţiei investigaţiilor, dar şi în urma unor discuţii purtate cu partenerii de dezvoltare.


2019-07-16 | Procurorii investigheză faptul trecerii ilegale a frontierei de stat

Procuratura municipiului Chişinău efectuează o serie de acţiuni de urmărire penală în dosarul pornit pe faptul trecerii ilegale, în perioada 14 – 17 iunie 2019, a frontierei de stat de către un deputat în Parlamentul Republicii Moldova, acuzat într-un dosar de escrocherie şi spălare de bani.
2019-07-16 | Procuratura Anticorupţie a pornit o urmărire penală pe faptul înstrăinării ÎS „Casa Presei” şi fostei cantine a Guvernului

Procurorii anticorupţie au pornit o urmărire penală pe faptul înstrăinării Înstreprinderii de stat „Casa Presei” şi fostei cantine a Guvernului Republicii Moldova. Procurorii au suspiciuni rezonabile că imobilele şi anexele lor au fost date în locaţiune unor agenţi economici, iar ulterior înstrăinate, cu multiple încălcări.
2019-07-15 | Grup criminal organizat, condamnat pentru 17 capete de acuzare

Trei membri ai unui grup criminal organizat au fost condamnaţi în total la 26 de ani închisoare după ce procurorii le-au demonstrat vina pe toate cele 17 capete de acuzare, inclusiv: jaf, răpirea şi privaţiunea ilegală de libertate a unei persoane şi o serie de escrocherii.
2019-07-11 | ADRESAREA PROCURORULUI GENERAL
Nu noi alegem timpul, ci timpul ne alege pe noi. Ultimele zile au fost cele mai zbuciumate din istoria Procuraturii Republicii Moldova. După o perioadă de 3 ani de muncă titanică de reformare, împreună cu partenerii noștri occidentali, datorită căreia am obținut o instituție a procuraturii cu adevărat funcțională, care, în pofida contestațiilor de ultima oră, lucrează în interesul cetățeanului Republicii Moldova și nu a politicienilor, cu regret asistăm la o perioadă în care anumiți politicieni încearcă să-și subordoneze politic procuratura.
2019-07-11 | Participarea la evenimentele organizate în cadrul Proiectului Cybercrime@ EAP2018

În perioada 8-11 iulie 2019, in or. Strasbourg, Franta, a avut loc cea de-a 20-a Sesiune plenara a Comitetului Convenției privind Criminalitatea Informatica a Consiliului Europei (T-CY) și a 4-a Reuniune plenara de elaborare a proiectului Protocolului II la Convenția de la Budapesta privind criminalitatea informatica, organizate in cadrul proiectului Parteneriatului pentru buna guvernare a Uniunii Europene si al Consiliului Europei in regiunea Parteneriatului Estic (Cybercrime@ EAP2018), la care a participat procurorul-șef al Secției tehnologii informaționale și combaterea crimelor cibernetice din cadrul Procuraturii Generale.
2019-07-08 | GRECO a luat act de inițiativa autorităților de modificare a Legii cu privire la Procuratură

Grupul de State contra Corupției (GRECO) – comitet specializat al Consiliului Europei în prevenirea și lupta contra corupției, a luat act de inițiativa recentă a Parlamentului Republicii Moldova de completare și modificare a Legii nr. 3/2016 cu privire la Procuratură, care vizează în special componența Consiliului Superior al Procurorilor.

2019-07-05 | Institutul Naţional al Justiţiei anunţă concursul de admitere pentru instruirea iniţială în perioada octombrie 2019 – aprilie 2021

Institutul Naţional al Justiţiei anunţă concursul de admitere pentru instruirea iniţială în perioada octombrie 2019 – aprilie 2021. La concurs sunt scoase 20 de locuri pentru candidații la funcţia de judecător și 20 de locuri pentru candidații la funcția de procuror.Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Secţia relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:21758489