ro | ru | en
Astăzi:24.03.2019
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Secţia relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
str. Banulescu - Bodoni, 26
Tel.: 212-042, 226-247, 225-075


Noutăţi | Noutăţi
2019-03-22 | Grup criminal organizat specializat în trafic de droguri anihilat de către PCCOCS oficiul Nord

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul Nord, împreună cu angajații Direcției nr.2 a INI al IGP și ofițerii  din cadrul Inspectoratului de poliție Ungheni, au desfășurat o serie de percheziții la domiciliile mai multor figuranți, suspectați de punerea în circulație a drogurilor pe teritoriul raionului Ungheni.
2019-03-21 | Un bărbat din Bălți deferit justiției pentru trafic de influență

Procurorii anticorupție au transmis spre examinare instanței de judecată, cauza penală în privința unui cetățean din municipiul Bălți, învinuit de trafic de influență, conform 326 alin. (1) din Codul penal.
2019-03-20 | Condamnaţi pentru o serie de tâlhării şi furturi în Găgăuzia

Procuratura informează despre condamnarea a trei locuitori ai raionului Ceadâr-Lunga la pedepse cuprinse între 17 şi 18 ani închisoare pentru comiterea unei serii de tâlhării şi furturi în satul Baurci. Potrivit procurorilor, acţiunile criminale ale inculpaţilor au avut loc în cursul anului 2015. În urma înţelegerilor prealabile, cei trei au pătruns, pe timp de noapte, în casa unui locuitor al satului Baurci, atacând şi maltratând cu o deosebită cruzime proprietarul, cerându-i toţi banii
2019-03-20 | Procuratura Generală vine cu precizări în „cazul Petic”

Având în vedere multiplele solicitări de informații, parvenite de la mass-media, precum și plasarea în spațiul public a unor informații denaturate în legătură cu „dosarul Petic”, Procuratura Generală vine cu următoarele precizări:
2019-03-20 | Procurorii anticorupţie vor cere astăzi mandate de arestare pe numele a 5 persoane din cele șase reţinute în dosarul "Vama"

Se va solicita arest preventiv pentru 5 persoane. Este vorba de șeful de Direcție a Serviciului Vamal al Republicii Moldova, 2 inspectori a Postului Vamal Sculeni Biroul Vamal Centru, dar și pentru 2 intermediari.
2019-03-20 | Judecătorii de instrucţie s-au pronunţat asupra demersurilor procurorilor privind măsurile preventive aplicate învinuiților în dosarul "SPIA"

Astfel, Judecătorii de instrucție au admis parțial demersul procurorilor, aplicând atât în privința șefului de Direcție din cadrul SPIA, cât și în privința reprezentantului unui agent economic, arestul la domiciliu pentru un termen de 30 de zile.
2019-03-19 | Abuzurile sexuale înregistrează o dinamică alarmantă în republică

Un locuitor al raionului Criuleni, în vârstă de 49 de ani, a fost condamnat la 15 ani închisoare pentru acţiuni sexuale, comise asupra unei minore de 5 ani. Procuratura a demonstrat că, în intervalul anilor 2017 – 2018, inculpatul a comis acţiuni cu caracter sexual asupra fetiţei vecinei sale, cu care locuiau în aceeaşi gospodărie.
2019-03-19 | Percheziții și rețineri pe un dosar de evaziune fiscală și escrocherie

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale exercită urmărirea penală în baza unei bănuieli rezonabile de comitere a infracțiunilor de   evaziune fiscală și escrocherie, comisă de factorii de decizie a doi agenți economici înregistrați în regiunea transnistreană, începînd cu 2018 și pînă în prezent.

2019-03-18 | Percheziții efectuate de către procurorii anticorupție în cadrul Serviciului protecţie internă şi anticorupţie al MAI, soldate cu reținerea a două persoane

Procurorii anticorupție au descins astăzi în cadrul Serviciului protecţie internă şi anticorupţie al MAI, într-o cauză penală pornită pe faptul traficului de influiență, săvârșită de către un funcționar al instituției menționate, conform art. 326 alin. 2 lit. b) Cod Penal.
2019-03-15 | Administrator turc al unui hotel din Chişinău, trimis în judecată pentru organizarea migraţiei ilegale în baza paşapoartelor diplomatice false

Un cetăţean al Turciei, în vârstă de 48 de ani, va compărea pe banca acuzaţilor pentru organizarea migraţiei ilegale pentru trei conaţionali, în baza paşapoartelor diplomatice false. Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a inculpatului în judecată. Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Secţia relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:20483293