ro | ru | en
Astăzi:23.10.2021
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 73
Tel.: 828-373, 828-377, 828-348


Noutăţi | Noutăţi
2021-10-22 | Mai mulți foști angajați ai fostei Direcții nr. 5 – învinuiți de înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina, în privința unui lider de organizație teritorială a unui partid

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a formulat și prezentat învinuirea în privința unor angajați ai fostei Direcții nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații al MAI, într-un episod de participare la orchestrarea înscenării infracțiunii de păstrare și transportare ilegală a munițiilor.
2021-10-22 | Achiziționarea blanchetelor pentru pașapoarte în atenția Procuraturii

La 22 octombrie curent, în rezultatul examinării adresării Prim-ministrului Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, prin care a sesizat despre acțiunile pretins ilegale ale factorilor de decizie ai Î.S. CRIS Registru și Agenției Servicii Publice, Procuratura Generală, a dispus pornirea urmărirea penală în baza art.327 alin.(2) din Codul penal (Abuzul de serviciu).


2021-10-22 | Dosarul „interceptărilor ilegale” trimis în instanța de judecată

Procuratura Anticorupție, la 15 octombrie curent, a transmis în instanța de judecată cu rechizitoriu, dosarul penal denumit generic „filarea și interceptarea ilegală a reprezentanților opoziției, activiștilor civici și jurnaliștilor”.


2021-10-20 | Reacția Procuraturii Generale la declarațiile ex-vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, referitor la cariera de piatră concasată din Pervomaisc, regiunea Nicolaev (Ucraina)

Cu referire la declarațiile ex-vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, prin care solicită Procuraturii Generale să informeze societatea despre soarta dosarului penal pornit pe faptul devalizării carierei de piatră concasată din Pervomaisc  (Ucraina).
2021-10-20 | Fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova pus sub învinuire pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații

Procuratura Anticorupție, la 12 octombrie curent, i-a înaintat învinuirea unui fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, fiindu-i incriminate trei capete de acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită (art.3302 alin.(2) din Codul penal) și două episoade de fals în declarații (art.3521 alin.(2) din Codul penal).
2021-10-20 | Procurorul General interimar Dumitru Robu la întrevedere cu reprezentanții proiectului implementat de Agenția Internațională de cooperare a Republicii Federale Germania

Astăzi 20.10.2021, Procurorul General interimar Dumitru Robu, împreună cu procurorii-șefi interimari ai Procuraturii Anticorupție și PCCOCS au avut o întrevedere cu reprezentanții proiectului „Consolidarea statului de drept și a mecanismelor anticorupție în Republica Moldova”.
2021-10-19 | Mesajul de felicitare al Procurorului General interimar cu prilejul Zilei Profesionale a Juristului

Stimați colegi, tradițional la data de 19 octombrie, comunitatea juriștilor din Republica Moldova își marchează sărbătoarea profesională – Ziua Juristului.
2021-10-19 | Percheziții la PCCOCS

Pe 18 octombrie 2021, Grupul de urmărire penală, condus de procurorul desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor pentru efectuarea urmăririi penale în cazul dlui Alexandr Stoianoglo, a efectuat percheziții în biroul a doi procurori din Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.
2021-10-19 | Un pseudo-polițist cercetat penal pentru proxenetism

Procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău Oficiul Principal cu suportul ofițerilor Serviciului protecție internă și anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne (în continuare SPIA al MAI), au documentat activitatea unui cetățean sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism (art.220 din Codul penal).
2021-10-18 | Traficul de persoane în 9 luni 2021

Începând cu anul 2007, anual, la data de 18 octombrie, este marcată Ziua Europeană de Combatere a Traficului de Persoane, eveniment prin care se urmărește creșterea gradului de conștientizare de către populație asupra acestui fenomen grav, în care victimele sunt tratate ca bunuri ce pot fi vândute și cumpărate.Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:32657944