ro | ru | en
Astăzi:05.08.2020
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Secţia relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 73
Tel.: 828-373, 828-377, 828-348


Noutăţi | Noutăţi
2020-08-04 | Provocatorul care a spart ușa Guvernului cu buzduganul, trimis în judecată

Procuratura municipiului Chișinău informează despre finalizarea și expedierea în judecată a dosarului de învinuire a unui bărbat, care în martie curent, a spart ușa Guvernului cu un buzdugan. Incidentul a avut loc pe 2 martie 2020, în Piața Marii Adunări Naționale, în timpul unui protest al veteranilor războiului de pe Nistru.
2020-08-04 | ”Dosarul Metalferos”: bilanțul acțiunilor de urmărire penală, desfășurate ieri

Procuratura Generală, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, cu suportul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, au desfășurat, pe parcursul zilei de ieri, o serie de acțiuni de urmărire penală în dosarul vizând fraudarea SA ”Metalferos”.
2020-08-01 | Decizia Procuraturii Anticorupție în cazul înstrăinării ÎS „Casa Presei” şi fostei cantine a Guvernului

Procuratura Anticorupţie a examinat toate actele și circumstanțele care au stat la baza inițierii, acum un an, a procesului penal pe faptul dării în locațiune și înstrăinării Înstreprinderii de stat „Casa Presei” şi fostei cantine a Cancelariei de stat, care se prezuma că ar fi avut loc cu derogări de la lege.
2020-08-01 | Închisoare pe viață pentru un recidivist, care a ucis un bărbat după ce a fost eliberat din închisoare, pentru un alt omor

Un locuitor al satului Talmaza își va petrece restul vieții după gratii, după ce a fost recunoscut vinovat de omorul intenționat al unui consătean. Verdictul a fost dictat astăzi, după ce magistrații au admis în mod integral solicitarea Procuraturii raionului Ștefan Vodă de a-l condamna la detențiune pe viață.
2020-07-31 | Metale și pietre prețioase, fals marcate, introduse pe piață pentru a ”spăla” aurul de contrabandă sau obținut în mod ilegal

Procuratura Anticorupție, de comun cu Inspectoratul Național de Investigații al IGP al MAI, au efectuat, în cursul zilei de ieri, peste 24 de percheziții în Capitală și la Cahul într-un dosar, inițiat pentru ”corupere pasivă”, ”corupere activă” și ”fals în acte publice”.
2020-07-30 | Ofiţer de urmărire penală, reţinut cu 5 mii de euro mită

Procuratura Anticorupție, de comun cu SPIA al MAI, anunță despre reținerea, în seara zilei de ieri, a unui ofițer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție al raionului Râșcani. Operațiunea de reținere a avut loc pe traseul din preajma satului Zăicani, ofițerul de urmărire penală fiind documentat în momentul pretinderii și primirii sumei de 5 mii de euro de la un bărbat.
2020-07-27 | 6 luni 2020: Statistica cantitativă a activității de procuror cedează priorității nr.1 din agenda Procuraturii – respectarea drepturilor omului

Dincolo de obstacolele de diferit gen, primul semestru 2020 a fost unul bogat în schimbări pentru Procuratura Republicii Moldova. Schimbări robuste, marcate în detrimentul poziției abuzive ale organelor de drept și statisticilor cantitative lăudate, însă în favoarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, mediului de afaceri și climatului psihologic din societate.
2020-07-24 | Interpol a refuzat anunțarea în căutare internațională a fostului lider PDM

Comisia de Control a Fișierelor a Secretariatului General al OIPC Interpol a refuzat includerea fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc, în lista persoanelor anunțate în căutare internațională și a decis radierea datelor acestuia din bazele de date ale Organizației. Despre această hotărâre, Procuratura Generală a fost informată ieri, 23 iulie 2020.
2020-07-21 | Percheziții la hotar cu România, într-un dosar de contrabandă cu țigări, destinate exportului spre Uniunea Europeană

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu Serviciul de Informații și Securitate (SIS), au efectuat, ieri, percheziții, în cadrul unui dosar penal de contrabandă. Acțiunile au avut loc într-un depozit, amplasat într-o localitate din imediata apropiere a frontierei de stat cu România.


2020-07-20 | Trei decenii după gratii pentru ”afaceri” cu modele minore pentru spectacole pornografice

Un cuplu din capitală a fost condamnat pentru trafic de copii la câte 15 ani închisoare. Verdictul a fost dictat după ce Procuratura Generală le-a demonstrat vina.În concret, potrivit probatoriului, cei doi inculpați își căutau ”angajatele” prin intermediul mai multor anunțuri postate pe Internet, garantând un lucru bine plătit în calitate de modele.
 Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Secţia relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:26539920