Bărbatul din Dondușeni, învinuit de șantajarea cu poze intime și violarea fostei nurori în Germania - trimis pe banca acuzaților

viol
09.06.2023

  • Anterior, inculpatul îi solicitase femeii onorarea unui pretins împrumut de aproape 40.000 lei, cu amenințarea răspândirii imaginilor ei intime

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a dosarului penal în privința bărbatului învinuit de șantajarea cu poze intime și violarea fostei nurori în Germania, în 2022.

Femeia cu vârsta de 30 de ani este din Edinței și are doi copii cu feciorul inculpatului, revenit în Moldova din Germania, de care divorțase cu aproximativ jumătate de an în urmă. Cu puțin timp în urmă, fostul socru din Dondușeni, cu vârsta de 51 de ani, divorțase și el și se afla la muncă în Germania.

Acolo, acesta o fotografiase nud, pe ascuns, prezumptiv în perioada în care locuiau acolo de comun, ca familie extinsă. Ulterior, începând din iulie 2022 acesta-i solicitase femeii onorarea unui pretins împrumut de aproape 40.000 lei, cu amenințarea răspândirii imaginilor ei intime. Femeia a sosit la inculpat din alt oraș din Germania, unde i-a înmânat o parte din  bani, moment în care acesta a întreținut cu ea un act sexual forțat, pe care l-a înregistrat video, fără știrea ei.

Totuși, peste aproximativ trei săptămâni, acesta le-a prezentat mai multor persoane imaginile intime cu fosta noră. La revenirea în Moldova, femeia a depus plângere la autorități, iar la sfârșitul anului 2022 când bărbatul reveni în țară încerca să plece în Europa, a și fost reținut și plasat în arest preventiv, la solicitarea procurorilor PCCOCS.

Acum, procurorii au trimis dosarul penal în instanță, iar Judecătoria Edineț, sediul Dondușeni urmează să se pronunțe, timp în care inculpatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. Conform Codul penal, pentru cele trei infracțiuni comise, bărbatul riscă până la 10 ani închisoare și amendă de până la 117.500 lei.

Anterior, acesta fusese condamnat în alte două cazuri, în raport cu alte victime, cu suspendarea executării pedepsei cu închisoarea - pentru vătămare corporală, în perioada în care victima infracțiunilor de acum avea doi ani, precum și pentru furt, atunci când aceasta avea vârsta de 10 ani.

# # #

Emil Gaitur, Comunicator PCCOCS 

Contact: presapccocs@procuratura.md