Activitatea de control și supraveghere a frontierei de stat, prezentată îndeaproape unui grup de elevi - viitori grefieri, în cadrul unei lecții de drept ținută de procurori

14.11.2023

La sfârșitul săptămânii trecute, 35 de elevi de la Colegiul ULIM au efectuat o vizită de informare în Sectorul Poliției de Frontieră Leușeni-1. Activitatea a fost desfășurată la inițiativa unor procurori din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Acuzare și Procuraturii mun. Hâncești, care cumulează activitatea de procuror cu cea didactică, în cadrul unei ore de „Teoria dreptului constituțional”. Vizita a avut drept scop familiarizarea tinerilor cu misiunile și serviciul instituțiilor cu responsabilitate în securitatea statului.

În context, cu sprijinul colegilor polițiști de frontieră, elevii au aflat despre atribuțiile de bază și partea organizatorică a subdiviziunii de frontieră din vestul țării. La fel, s-au punctat direcțiile de activitate și tipurile de patrulare a zonei de competență: pedestră, pe apă și aeriană. Cu referință la dotarea echipelor care merg în misiuni, au fost expuse diverse echipamente speciale de supraveghere a frontierei și mijloacele de transport, inclusiv a fost demonstrată activitatea de control de la înălțime a frontierei cu drona.

Ultimii care au prezentat ceea ce știu mai bine să facă pentru ordine și liniștea la frontieră a fost echipa canină a Sectorului. Tinerii au urmărit diferite demonstrații de dresaj canin și au aflat multe lucruri interesante din activitatea chinologică.

Constatăm că tinerii au rămas entuziasmați de vizita petrecută, remarcând valoarea deosebită a lecțiilor practice în comparație cu cele teoretice. 

 

14 noiembrie 2023

Procuratura Generală