Consolidarea eforturilor de luptă contra violenței împotriva femeilor și violenței domestice

09.07.2024

Procuratura Generală și Agenția Națională de Prevenire și Combatere a Violenței împotriva Femeilor și a Violenței în Familie (ANPCV) vor semna un acord, în scopul consolidării și intensificării eforturilor de prevenire și combatere a violenței împotriva femeilor și violenței în familie. 

În cadrul întrevederii dintre Ion Munteanu, Procurorul General și Viorica Țîmbalari, Director General ANPCV, s-a discutat despre cazurile de violență care au cutremurat Republica Moldova, etapele la care se află procesele penale și modalitățile prin care forțele de ordine, organizațiile neguvernamentale, precum și alți subiecți pot contribui la asigurarea securității fizice și psihice a victimelor și la evitarea revictimizării lor. S-au discutat măsurile întreprinse pentru a sancționa și reeduca agresorii, provocările constante în acest sens.

Procurorul General a subliniat importanța expertizelor psihiatrice în cazurile de violență domestică, în timp ce Directoarea ANPCV a evidențiat necesitatea unui mecanism eficient de colectare a datelor statistice pentru a îmbunătăți protecția și sprijinul oferit victimelor.

Părțile au convenit să își unifice eforturile pentru a contracara fenomenul violenței domestice, și a crea o ambianță sigură și protejată pentru toate femeile din țară.


Contact:
Secția relații publice
presapg@procuratura.md