Semnarea Acordului dintre Procuratura Generală și Centrul de Cooperare Juridică Internațională

14.09.2023

Astăzi, 14 septembrie 2023, Procurorul General interimar, domnul Ion Munteanu și Directorul Adjunct al  Centrului de Cooperare Juridică Internațională, domnul Eric Vincken, au semnat Acordul referitor la modalitatea de cofinanțare a Procurorului de legătură Eurojust a Republicii Moldova.


Procuratura Republicii Moldova, reprezentată de Procuratura Generală, și Centrul de cooperare juridică internațională (CILC) au convenit să coopereze în implementarea unor aspecte cheie  în reforma justiției în Republica Moldova. În acest context, CILC a manifestat disponibilitatea de a susține și participa prin cofinanțarea cheltuielilor de deplasare a  Procurorului de legătură detașat la Eurojust în vederea consolidării cooperării judiciare în materie penală între Republica Moldova și statele membre ale  UE.

Procurorul General interimar, domnul Ion Munteanu a mulțumit reprezentantului Centrului de Cooperare Juridică Internațională pentru disponibilitatea de a acorda suport procuraturii în vederea realizării eficiente a scopului și sarcinilor trasate și consolidării relațiilor internaționale.

Centrul pentru Cooperare Legală Internațională (CILC) este o organizație cu sediul în Haga, Olanda, care promovează statul de drept prin inițierea și implementarea proiectelor de cooperare juridică internațională. Constă din experți juridici din diferite țări, care găsesc soluții pentru o varietate de provocări în cadrul sistemelor juridice în curs de dezvoltare. CILC are practica de a cofinanța Procurorii de legătură și din alte țări terțe, care au încheiat acorduri cu Eurojust, în special din arealul Balcanic.


Contact:
Secția relații publice
presapg@procuratura.md