Condamnat la 6 ani de închisoare pentru 28 de episoade de furt comise în timpul minoratului

09.07.2024

Procuratura municipiului Chișinău a condus urmărirea penală și a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni contra patrimoniului, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

Astfel, potrivit sentinței recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un tânăr de 19 ani, originar din mun. Bălți, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 28 de episoade de furt, stabilindu-i-se o pedeapsă definitivă sub formă de închisoare pe un termen de 6 ani, cu executare în penitenciar de tip semiînchis.

În cadrul urmăririi penale, procurorii de la Chișinău i-au înaintat învinuirea pe faptul că, în perioada lunilor august – decembrie 2022, inculpatul a comis mai multe furturi pe teritoriul capitalei, prin spargere, preponderent din magazine și automobile. Acesta sustrăgea bani, telefoane mobile și alte bunuri. Părților vătămate le-a fost cauzat un prejudiciu material total de peste 300 000 lei.

Acesta și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptelor imputate, cauza în privința acestuia fiind examinată în procedură simplificată.
 
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

 

Contact:
Secția relații publice
presapg@procuratura.md