Condamnat pentru tentativă de viol a unei bătrâne de 77 de ani

21.11.2023

La 14 noiembrie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Ocnița, pe o cauză penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Ocnița.            

Astfel, potrivit sentinței, un bărbat de 37 de ani din raionul Ocnița, a fost recunoscut vinovat pentru tentativă de viol (art.27, art.171 alin. (1) din Codul penal), stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 3 ani și, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. 

În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, la 18 septembrie 2023, aproximativ ora 20:30, inculpatul, aflându-se într-un sat din raionul Ocnița, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale cu o femeie în vârstă de 77 ani, a pătruns în locuința acesteia, în timp ce ultima se afla culcată în pat. Prin constrângere fizică și psihică după ce a doborât victima la podea, a intenționat să întrețină cu bătrâna un act sexual neconsimțit, însă, din motivul că partea vătămată a reușit să fugă, ultimul nu și-a dus intenția până la capăt.

Inculpatul a recunoscut integral vinovăția pentru fapta de care a fost acuzat, prin urmare cauza în privința acestuia a fost examinată în baza acordului de recunoaștere a vinovăției.

Măsura preventivă (arestul preventiv) în privința inculpatului, a fost menținută de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Bălți, în termen de 15 zile.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Contact:
Secția relații publice
presapg@procuratura.md