Pentru că a omorât o femeie cu un topor, își va petrece următorii 18 ani în detenție

05.07.2024

Datorită diligenței procurorilor și polițiștilor de la Edineț a fost posibilă condamnarea unei persoane acuzată de omor. Mai exact, prin sentința de ieri, 04 iulie 2024, pronunțată de Judecătoriei Edineț, sediul Central, inculpatul, în vârstă de 33 de ani, a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de 18 ani de închisoare.

Potrivit învinuirii înaintate de acuzatorii de stat, în seara zilei de 27 ianuarie 2024, inculpatul s-a aflat în casa surorii fostei sale concubine, o femeie de 56 de ani, din raionul Edineț. Acționând cu intenție directă și cu deosebită cruzime, inculpatul i-a strivit femeii trei degete de la mână cu un topor. Ulterior, i-a aplicat cel puțin patru lovituri puternice cu tăișul toporului în regiunea capului, cauzându-i leziuni corporale incompatibile cu viața.
Inculpatul a pledat nevinovat.
În privința acestuia a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

 

Contact:
Secția relații publice
presapg@procuratura.md