Percheziții și rețineri la Edineț într-un dosar de trafic de droguri. Au fost ridicate peste 300 de plante interzise cu o valoare pe piața neagră de circa 1 300 000 lei

09.07.2024

Procuratura raionului Edineț, în comun cu Inspectoratul de Poliție Edineț (IP) informează despre acțiuni de urmărire penală efectuate în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul circulației ilegale de droguri, etnobotanice sau analogi ai acestora în scop de înstrăinare (art. 217/1 alin. (3) lit. b) CP). 

S-a stabilit că, în perioada 2023-2024, mai multe persoane au dobândit și înstrăinat o cantitate mare de droguri pe teritoriul raionului Edineț contra unor sume de bani. În cadrul măsurilor speciale de investigații, efectuate sub conducerea Procuraturii Edineț, de către angajații Inspectoratului de Poliție Edineț, s-au identificat șase bărbați de diferite vârste din zonă, care ar fi implicați în această schemă infracțională.

La 09 iulie 2024, în baza încheierilor emise de judecători, la domiciliile bănuiților, de către angajații poliției, sub conducerea procurorilor, cu suportul BDS „Scorpion”, au fost efectuate percheziții, fiind depistate și ridicate 365 plante verzi cu rădăcină, asemănătoare cu planta de marijuană, alte plante și părți din acestea puse la uscat, 8 borcane cu volum de 2 litri pline cu masă vegetală asemănătoare marijuanei, (aproximativ 2,5 kg de masă uscată) aparate artizanale pentru consumul de substanțe narcotice, cântar electronic, pliculețe „zip”, telefoane mobile.
       
Valoarea pe piața neagră, a masei vegetale depistate, de tip marijuana, depășește suma de 1 300 000 lei.

Trei persoane au fost reținute.
        
La moment, pe caz se întreprind acțiuni de urmărire penală în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

https://www.facebook.com/procuratura.generala/videos/497300589404386?locale=ru_RU

Contact:
Secția relații publice
presapg@procuratura.md