Schema „rudei implicate în accident” – o altă cauză penală în privința a trei învinuiți a fost remisă în judecată de procurori

11.07.2024

Procuratura UTA Găgăuzia, Oficiul Central anunță finalizarea urmăririi penale într-un caz de escrocherie, comisă de un grup criminal organizat.

În perioada 12-17 februarie 2024, trei indivizi, cu vârste de 31, 39 și 25 de ani, au pus la cale un plan infracțional având ca obiectiv mijloacele bănești ale persoanelor în etate. Infractorii au apelat telefonic victimele, pretinzând a fi rude, cunoștințe, avocați, personal medical sau angajați ai organelor de drept. Folosindu-se de povești false despre accidente rutiere în care ar fi fost implicate rudele sau cunoștințele victimelor, aceștia reușeau să convingă părțile vătămate să predea bani pentru a evita presupusa răspundere penală.

În urma acțiunilor ilicite, părțile vătămate au suferit un prejudiciu material în valoare totală de 337 988 de lei.

Inculpaților le-au fost înaintate acuzații pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 190 din Codul Penal al Republicii Moldova. În prezent, aceștia se află în arest preventiv.

Conform dispozițiilor art. 190 alin. (4) din Codul Penal al Republicii Moldova, faptele comise se pedepsesc cu închisoare de la 4 la 8 ani și cu (sau fără) amendă în mărime de la 1 350 la 3 350 de unități convenționale.


Contact:
Secția relații publice
presapg@procuratura.md