Accidentul de la Boldurești, Nisporeni: procurorii PCCOCS examinează necesitatea aplicării arestului

accident
21.02.2024

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță investigarea bărbatului care luni a lovit mortal un copil de 14 ani în Boldurești, Nisporeni și a fugit de la fața locului.

Mai mult, după comiterea accidentului, acesta a înscenat un alt accident cu aceeași mașină de serviciu deja deteriorată, cu scopul ca să inducă în eroare oamenii legii, precum și a întreprins alte acțiuni în acest sens.*  

Totuși, miercuri bărbatul cu vârsta sub 50 de ani a fost reținut de angajații Poliției. Urmare a producerii accidentului și pornirii urmăririi penale în aceeași zi, prin ordonanța Procurorului General interimar, dosarul penal a fost transmis în gestiunea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Acum, procurorii cercetează probele pentru determinarea necesității solicitării aplicării arestului preventiv în privința bănuitului, timp în care acesta beneficiază de garanțiile procedurale și prezumția nevinovăției, potrivit legii. 


*ACTUALiZARE: a fost reținută și persoana care a contribuit la eschivarea bănuitului de la pedeapsă, atunci când i-a schimbat plăcuța de înmatriculare a automobilului care a cauzat accidentul.

În iunie 2024, ambii au fost trimiși în judecată.

# # #

Emil Gaitur, comunicator PCCOCS 

Contact: presapccocs@procuratura.md