Captură nocturnă de țigări de contrabandă, la sud, în sumă de peste 800.000 lei

30.07.2022

  • Pe piața neagră de peste Prut - destinația capturii - marfa ar fi costat circa 1.600.000 MDL

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SIS și ai Poliției de Frontieră investighează o încercare de scoatere din țară, în afara punctelor oficiale de trecere a frontierei, a unei cantități de 33.900 pachete de țigări, în regiunea de sud a țării. Pe piața neagră locală, captura ar fi estimată la peste 800.000 lei.

Tentativa de contrabandă a avut loc în noaptea dinspre 29 spre 30 iunie, în jurul orei 23. Planul membrilor grupului infracțional vizat a fost deconspirat în baza informațiilor operative obținute și gestionate de oamenii legii, ceea ce a permis reținerea în flagrant a trei persoane. Ulterior totalizării capturii de țigări, oamenii legii au estimat costul acestora pe piața neagră de peste Prut la cifra de 1.600.000 MDL.

Persoanele reținute au vârste cuprinse între 22 și 51 de ani, sunt domiciliate în raionul Cahul și sunt la prima abatere de natură penală. Au fost reținute inclusiv automobilul, autocamionul și barca gonflabilă pe care intenționau să o folosească la comiterea infracțiunii, iar lotul de țigări a fost indisponibilizat. De asemenea, în imobilele gestionate de persoanele reținute au fost depistate și ridicate cutiile de carton goale de la pachetele de țigări ridicate de oamenii legii pe malul râului Prut. Ulterior audierii acestora de către procurorii PCCOCS, oamenii legii vor decide asupra necesității aplicării arestului preventiv și a sechestrului asupra mijloacelor de transport.

Investigațiile continuă, în vederea deconspirării tuturor participanților și aspectelor infracțiunii, timp în care persoanele vizate se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

# # #

Emil Gaitur, Comunicator PCCOCS 

Contact: presapccocs@procuratura.md