Condamnat la 16 ani de închisoare pentru violul surorii soției sale în vârstă de doar 10 ani

18.09.2023

        Conform sentinței motivate din 15 septembrie 2023, un bărbat în vârstă de 34 de ani, din centrul țării, a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunilor de viol și acțiuni perverse,  stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 16 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, inculpatul, în luna august 2017, aflându-se la domiciliul său amplasat într-un sat din centrul țării, dorind să-şi satisfacă necesităţile sexuale cu sora soţiei sale în vârstă de 10 ani, în repetate cazuri, pe timp de noapte, săvârșea acțiuni cu caracter sexual în scopul pervertirii minorei.

Continuându-şi acţiunile sale infracționale, în aceeași perioadă, fiind în stare de ebrietate alcoolică, prin constrângere fizică, profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra din cauza vârstei fragede, a întreţinut cu minora un raport sexual.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

 

18 septembrie 2023

Procuratura Generală